TAEKWON-DO
Home / 2004 / Sekce závodíme / !!! První místo v hodnocení oddílů !!!
31.5.2004 / Mistrovství Čech juniorů, seniorů a žáků

!!! První místo v hodnocení oddílů !!!



V pátek (28. května) odpoledne se vydala z Prahy do Třeboně výprava s naším závodním týmem čítajícím 26 závodníků a 4 členy doprovodu. Přes značné dopravní komplikace cestou na jih Čech jsme na předsoutěžní registraci a vážení dorazili včas. Všichni naši závodníci, kteří měli startovat ve sportovním boji se do svých předpokládaných váhových kategorií vešli. Na poslední chvíli došlo k personální obměně ve složení týmu juniorek pro týmové sestavy, jak se však druhý den ukázalo nebylo to vůbec na výkonu týmu znát.



Do samotné sobotní soutěže zasáhlo 176 závodníků z 12-ti oddílů, kteří se ut

kali ve 3 věkových skupinách (žáci, junioři a senioři). Připravena byla jako již tradičně 3 zápasiště pro technické sestavy a sportovní boj a jedno stanoviště pro silové přerážení. V disciplíně tul – technické sestavy se našim závodníkům obvykle velmi daří a nejinak tomu bylo tentokrát. V mnoha kategoriích jsme získali 1. místa či jiná medailová umístění. Naši závodnici a závodnice uspěli nejen ve svých tradičních kategoriích, ale vítězství jsme přidali i v kategoriích nových. Všechny tři týmy se pilně připravovali na boje v technických sestavách týmů, ve zlato však svá působení přetavily jen žákyně a juniorky. Junioři získali místo 3. Velmi kuriózní bylo vítězství našeho týmu žákyň, které svoji povinnou sestavu zacvičily velmi pěkně, ale volitelnou (Do-San tul) pokazily jak mohly. Druhý tým měl z našeho vystoupení pochopitelně velkou radost, ale jak se o několik desítek vteřin později ukázalo značně předčasnou. Tým oddílu Silla svoji volitelnou sestavu vůbec nedocvičil a tak vítězství doslova spadlo do klína našim nejmladším závodnicím. Jak jsme již v úvodu článku předeslali v týmu juniorek došlo k nucené výměně – Bára Sýkorová na poslední chvíli svoji účast na závodech zrušila s odvoláním na školní povinnosti a tak roli kapitánky převzala neméně zkušená Linda Deutschová a za Báru více než zdatně zaskočila Lucka Slavětínská. Juniorky Sonkalu zacvičily obě sestavy velmi pěkně a již před vyhlášením finálového zápasu bylo o vítězství našich děvčat jasno.





Ve sportovním boji jsme získali další cenná vítězství – Petr Legner opět prodloužil svoji vítěznou šňůru v kategorii juniorů B nad 70kg. Velmi napínavé finále svedla Linda Deutschová proti Katce Bokové (Tong-Il) ve váhové kategorii juniorek A nad 60kg, kdy nakonec po dvou kolech muselo rozhodnout až minutové nastavení se šťastným koncem pro naši závodnici. Další první místo ve sportovním boji získala Iva Hřebačková, která se ve finále utkala s velmi bojovně laděnou Janou Brabcovou (Sam-Il).

Překvapením a pro nás velmi příjemným skončilo týmové matsogi juniorek, přestože náš tým byl velmi oslabený o nejzkušenější závodnici – Lindu Deutschovou, dokázala zbývající děvčata zabojovat a porazit oba týmy, které se v pavouku připletli do cesty. Zlaté medaile získaly naše juniorky rovněž díky výbornému taktickému nasazování závodnic kauče Hoang Huye. O poznání jednodušší měly svůj jediný a rovnou finálový zápas žákyně. Protože oba týmy nastoupily se třemi závodnicemi mohl vše rozhodnout již první zápas. Huy jako správný kauč nenechal nic náhodě a hned do prvního boje nasadil zkušenou Ivu Hřebačkovou, která svůj zápas s obrovským přehledem vyhrála. Tým juniorů skončil opět na 3. místě.





Speciální techniky – svá želízka v ohni jsme měli ve všech žákovských i juniorských kategoriích. Hned v kategorii žákyň nás velmi mile překvapila Klára Kolaříková, která na svých druhých velkých závodech svoji kategorii vyhrála. Mezi juniorkami technické skupiny B bylo podobným překvapením 1. místo Martiny Bardonové. Medailové pozice jsme obsadili rovněž mezi juniory B – Filip Janků (2. místo) a Lukáš Legner (3. místo). Bohužel velmi hořkou chuť pro nás mělo druhé místo Lucky Kolmanové. Při rozeskakování o 1. místo se zranila Linda Deutschová – při losu padla volba na techniku twimyo nomo yop chagi a rozhodčí z nepochopitelného důvodu přidali na vzdálenosti 30cm, když na předchozích technikách bylo přidáváno jen o 5-10cm. Linda si při doskoku dle prvního lékařského vyšetření natrhla vazy v kotníku a je zřejmě pro nejbližší týdny či měsíce z tréninků a soutěžního zápolení vyřazena. Lucka Kolmanová v následujícím rozeskakování obsadila 3. místo díky spornému ohodnocení techniky dollyo chagi za 2 body. Stejně provedené techniky přitom byly hodnoceny vždy za 3 body.

V soutěži týmů se opět v nejlepším světle předvedly naše žákyně, které skákaly velmi pěkně a po zásluze získaly třetí 1. místo ze soutěže týmů. Stejně si i v pozměněné sestavě vedl tým juniorek a také získal 1. místo. Tým juniorů bohužel získal opět jen 3. místo, ale musíme říct, že po základních skocích měli naši chlapci stejně bodů jako ostatní týmy!



V souboji síly, neboli silovém přerážení jsme tentokrát měli jen 2 zástupce, a to mezi juniory skupiny B (Petr Legner a Filip Janků). Petr Legner po velmi slušném výkonu získal 3. místo. Tým juniorů pak skončil rovněž na 3. místě – velká škoda, že Pavel Zavadil nepřerazil desky v technice yopcha jirugi. Tým juniorek pak zakončil své soutěžní vystoupení pěkným druhým místem.



Přestože nikdo z našich závodníků tentokrát nezískal titul pro „Nejúspěšnějšího závodníka“ zavládla mezi našimi závodníky při závěrečném vyhlašování skvělá nálada. Náš oddíl poprvé získal na soutěži pořádané Českým svazem Taekwon-do ITF 1. místo v pořadí oddílů s bilancí 18 zlatých, 6 stříbrných a 16 bronzových medailí !!!



Již 12. června čeká naše závodníky další soutěž, kterou je 1. kolo Mistrovství České republiky v Třeboni.



Za celou závodní výpravu a rovněž celý oddíl přejeme co nejrychlejší uzdravení Lindě Trubičče Deutschové



Kompletní souhrn výsledků našich závodníků najdete v sekci úspěchy a výsledkové listiny ZDE (RTF formát).

Tagy:

Komentáře (0)