TAEKWON-DO
Home / 2011 / Sekce informujeme / Zkoušky Dan aneb Ondrova pětka
15.4.2011 / Zkoušky na I.-VII. dan

Zkoušky Dan aneb Ondrova pětka



Večer po mezinárodním semináři se konaly zkoušky na I.-VII. Dan. Zkoušky do třetího Danu jsem neviděl (protože jsme jezdili po hotelech a snažili se ubytovat, nikde nás nechtěli), ty další už ano (dělal jsem Ondrovi kameramana, takže mi to bylo dovoleno, jinak byly zkoušky uzavřené).
Dovolím si pár subjektivních komentářů. Na IV. Dan cvičil jen Zdeněk Vavruška, na to, že to bude tenhle rok už čtyřicátník (radši jsem se ho na to ještě jednou ptal, protože jsem mu to po jeho výkonu moc ne

věřil) cvičil výborně (vlastně cvičil výborně i na dvacátníka), kompaktní výkon na, který se krásně koukalo. I mnohem mladší kamarádi mi po zkouškách říkali, že by chtěli jednou podat takový výkon. Na V. Dan cvičil náš Ondra Vrábel ve dvojici se Zbyňkem Máchou (vedoucí oddílu Won-hyo Třeboň). Musím upřímně říct, že výkon obou jmenovaných mě bavil v tom nejlepším slova smyslu, pár chyb mnohonásobně spravil ten fakt, že jsem jim jejich techniky věřil, ať už v sestavách, v sebeobraně nebo při wiroku. Zase se mi tak potvrdilo, že není jiná cesta ke kvalitnímu tkd, než tvrdý trénink. Ondru jsem mnoho měsíců viděl, řečeno vážně jen s lehkou nadsázkou, na více Petřinských trénincích, než některé Petřiňáky. Vždy si cvičil sám svůj program na zkoušky a v pauze mi většinou vyprávěl kolik toho ten den uběhl ve Hvězdě nebo ujel na kole. Takže Ondrovi upřímně gratuluji k pěknému výkonu a přeji mu, ať mu zapálení vydrží ještě hodně let (plus mínus do smrti).


PS: Šesté a sedmé dany jsou ode mě tak vzdáleny, že si je nedovolím hodnotit.



Martin Svitek, III. Dan

Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14