TAEKWON-DO
Home / 2014 / Sekce informujeme / Živý Tekken
23.10.2014 / Seminář s Hwang Su-ilem

Živý Tekken

Začátkem léta jsem se dozvěděl, že na letošní Budoshow v Brně bude VIP hostem Hwang Su-il z Japonska. Jeho návštěva byla automaticky spojena se seminářem před samotným gala večerem bojových umění. Hlavní organizátor Budoshow správně předpokládal velký zájem ze strany taekwondistů a proto byly uspořádány semináře rovnou dva. V sobotu byl určen pro nižší technické stupně a širokou veřejnost. Nedělní pak již patřil pouze červeným a černým páskům Taekwonda.
Informaci o semináři jsem si nenechal jen pro sebe a výsledkem byla velmi solidní 14 členná sonkalácká výprava. Sonkaláci "paří" Tekkena na letních soustředění již pěknou řádku let, takže nejen nabytí matsogářských znalostí bylo důvodem vyrazit na seminář.

Seminář začal krátce po 10. hodině velmi aktivní rozcvičkou po které se vysvětlovalo a vlastně pořáda kopalo. Součástí rozcvičky byly relativně jednoduché přískokové a příkrokové pohyby, které se pro ukázaly pro všechny jako velmi komplikované a nohy si dělaly co chtěly :) Mistr Tekken po celou dobu semináře zdůrazňoval důležitost základních věcí pro matsogi - uvolněnost, správná vzdálenost, držení těla, rovnováha a pohled protivníkovi do oči po celou dobu.

Tři hodiny semináře uplynuly jako voda a závěr patřil hromadnému a skupinovému fotografování, protože mít fotku s Mistrem Tekkenem je prostě životní tkd nutnost :-D
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14