TAEKWON-DO
Home / 2013 / Sekce informujeme / Začněte cvičit Taekwon-do
3.9.2013 / Nábor nových členů2 komentáře

Začněte cvičit Taekwon-do

Blíží se začátek školního roku a Vy jistě přemýšlíte o tom, jak budete trávit svá volná odpoledne anebo jaké mimoškolní aktivity by mohly vyplnit čas Vašich dětí.


Dnešní uspěchaná moderní doba nás nutí sedět mnoho hodin u počítačů, což má za následek riziko zdravotních obtíží. Stejně tak děti a mladiství jsou čím dál více orientováni na svět počítačů, a ze života člověka se vytrácí jedna ze základních činností, pohyb. Pohybem tělo sílí a tím udržuje tělesnou schránku zdravou a odolnější. Jak

se Vám líbí myšlenka spojení pohybu a východní filosofie? V asijských zemích od pradávna byl pohyb a výuka základem života a výchovy. Bojová umění Vás a Vaše děti naučí nejen etice, ale naučí Vás pohybu a sebeobraně.


Škola Sonkal je školou korejského bojového umění Taekwondo. Jedná se o moderní umění, které je založeno na soudobé fyzice. Škola Sonkal vznikla v září roku 1994. Hledáte-li pro sebe nebo své děti kvalitní a odpovědné trenéry (učitele), pak Sonkal je tou správnou volbou. V oddíle již řadu let působí velmi zkušený trenérský tým, pod jehož taktovkou škola dosahuje úctyhodných výsledků, a to jak na sportovním poli, tak i na poli výchovy taekwondistů samotných. Nelze se nepochlubit výkony našich svěřenců v podobě mnoha zlatých, stříbrných a bronzových medailí a dokonce i ocenění jako jsou nejúspěšnější závodníci roku. Škola Sonkal se řadu let řadí mezi závodnicky nejúspěšnější školy v České republice. Několikrát na nejvyšších soutěžích dosáhla i titulu Nejúspěšnější škola ČR.


Škola Sonkal vychovala již řadu držitelů technických stupňů Dan (černých pásků), přičemž někteří z nich byli řadu let platnými a úspěšnými členy Českého národního týmu. Nutno podotknout, že české Taekwondo je celosvětově vnímáno jako velmi kvalitní a Česká republika je považována za závodnicky úspěšnou zemi. Českému svazu, jehož je škola členem, svou prací a zkušenostmi po dlouhá léta přispívá mezinárodní instruktor, velmistr Hwang Ho Yong (9. Dan), který je hlavou mezinárodní technické komise.


Škola Sonkal pro lepší dostupnost svým žákům působí v Praze hned na dvou místech, a to na Černém Mostě a na Petřinách. Zájemci o výuku Taekwondo nás mohou navštívit každé pondělí a středu od 17:00 – 18:00 hodin v Základní škole Petřiny – Jih a úterý a čtvrtek od 17:00 do 18:00 hodin v Základní škole Vybíralova na Černém Mostě. Ve stejných dnech v obou našich tělocvičnách trénují i pokročilí žáci Sonkalu.


Chcete-li se naučit dynamickému, modernímu a krásnému umění Taekwondo, pak nás jistě navštivte a staňte se členy naší školy. Najdete zde mnoho dobrých lidí a přátel, zlepšíte si fyzičku, naučíte se bránit a pohybem si duševně odpočinete a naberete nové síly do každodenního života. Více informací o škole Taekwondo ITF Sonkal Praha naleznete na stránce věnované náboru nebo můžete kontaktovat naše trenéry – Ondřej Vrábela (777-011-692) a Vladimíra Švandu (774-874-664).


Na Vaši návštěvu se těší trenérský tým v čele s mezinárodním instruktorem Ondřejem Vrábelem (5. Dan) spolu s trenéry Martinem Svitkem (4. Dan) a Vladimírem Švandou (4. Dan).

Trenérský tým Taekwondo ITF Sonkal Praha
Tagy:

Komentáře (2)


Martin Svitek

vloženo 2.9.2012 ve 20:28
Oni se z těch taťuldů můžou postupně stávat dost slušní bojovníci...

alan

vloženo 2.9.2012 v 16:40, Editováno: alan dne 2. 9. 2012 v 18:41
Zdravim VŠECHNY - děti, náctileté a možná hlavně rodiče. Rád bych dodal jednu myšlenku rodiče, který začal se 7- letým synem cvičit Taekwondo. Ano samozřejmě působím poněkud jako exot, začít v tak pozdním věku cvičit a už vím že některé kopy pro mne zkrátka nemůžu dát tak vysoko jak bych třeba chtěl, ale jsem moc rád že jsem začal se synem. (doufám, že i on) Pohyb je úžasná věc a čím víc tím lépe. Je tu moc bezva parta. Takže určitě přijďte.

TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14