TAEKWON-DO
Home / 2018 / Sekce závodíme / Za talenty do Brna
20.8.2018 / 1. setkání STM

Za talenty do Brna

O prvním červnovém víkendu se v Brně uskutečnilo letošní setkání talentované mládeže Českeho svazu Taekwon-Do ITF. Sonkal vyslal na jih Moravy obvyklou sestavu zelených až černých pásků. Sobota patřila žákům a žákyním. Bohužel tropické teploty byly okořeněny mnohahodinovým pobytem v tísněné sportovní hale, která díky menším rozměrům umožňovala rozběhnout soutěž pouze na 3 zápasištích pro sestavy a sportovní boj, a jednom ringu pro speciální techniky.
Naše závodníky jsme pro jistotu vybavili dostatkem tekutin, aby náročné odpoledne zvládli bez úhony. Výkonově své kvality potvrdil především Ondra Faltin, který zvítězil v sestavách červených pásků, dále ve sportovním boji a nakonec i ve speciálních technikách. Na závěr soutěžního dne byl vyhodnocen nejúspěšnějším žákem.

Neděle byla určena juniorů a juniorkám, kde jsme zlatých medailí vybojovali už více - Jan Veškrna začal své soutěžní putování zlatem v sestavách červených pásku a následně přidal stříbra ve sportovním boji a speciálních technikách. Další zlaté medaile přidali mezi zelenými a modrými pásky Alex Mach, děvčata se nenechala rozhodně zahanbit - Nela Morkovcová a Aneta Zelinková ukázala, že jsou nejlepší v sestavách mladších a starších juniorek s modrými pásky. A poslední individuální zlato přidala Karolína Chmelíková ve speciálních technikách mladších juniorek.

Závěrečné vyhlašování přisoudilo pohár pro nej mladší juniorku Anetě Zelinkové a naše středisko po prvním kole okupuje první příčku mezi všemi středisky.

Kromě lépe odvětrávané haly bych si přál, aby pro tento typ akce byla vybírána hala s větší plochou, protože to zbytečně prodlužuje soutěž a v neposlední řadě u tohoto typu akce nelpět na dogmatickém dodržování rozpisu soutěže. Jelikož všichni soutěžící jsou v hale a můžeme tak naplno soutěžit a ne jen postávat v tropických teplotách....
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14