TAEKWON-DO
Home / 2019 / Sekce závodíme / Vítězství u sousedů
3.7.2019 / Nitra Cup

Vítězství u sousedů

V pátek 26. dubna okolo 14. hodiny se vydala sonkalácká výprava k našim sousedům na Slovensko, kde se v sobotu 27. dubna pořádal tradiční Nitra Cup. Naši školu jelo reprezentovat celkem šestnáct závodníků. Na místo jsme se dopravili dvěma osobními auty a jednou dodávkou.
Krátce před hranicemi nás potkala kolona způsobená požárem auta na D2. Kromě toho nás žádné komplikace nečekaly.

Na místo jsme dorazili okolo 19:30 a šli jsme se ihned zvážit. Nikdo neměl problém se vejít do své váhové kategorie. Následovala večeře, pro niž jsme si všichni zvolili nezdravý McDonald v místním obchoďáku. Je to taková závodní tradice dát si mekáč a jednou za čas to zas tak nikomu neublíží. Potom, co jsme dohnaly chybějící kalorie, odjeli jsme zpět na hotel, kde jsme se nastěhovali do pokojů. Po krátké instruktáži ohledně soutěže jsme odešli na pokoje, abychom se řádně vyspali na druhý den, což se všem, myslím, povedlo.

V sobotu začala soutěž skupinami žáků a žákyň a za nimi následovali junioři a juniorky. Měl jsem tu čest rozhodovat matsogi juniorů, kde zápasil Honzík Veškrna a Ondra Faltin, ale i spousta dalších českých i zahraničních reprezentantů. Všichni kluci, kteří se tu prali, předváděli neuvěřitelné výkony a myslím, že výsledky byly mnohdy velmi těsné. Pro sportovní boj byl určený systém každý s každým, takže všichni měli dostatek zápasů. I proto jsem žasnul nad tím, že mnozí měli i při posledních zápasech takové množství energie, že stále dokázali provádět neuvěřitelně rychlé otočky.

Všichni Sonkaláci předvedli opravdu skvělé výkony a každý si odvezl nějaký ten cenný kov. Všem vévodili naši skvělí reproši Terka Štekerová, která získala celkem 4 zlaté medaile a také ocenění za nejúspěšnější seniorku, a Honzík Veškrna, který si odnesl pohár za neúspěšnějšího juniora.

Díky velké snaze všech našich účastníků získal Sonkal první místo za nejúspěšnější školu turnaje. Na druhém místě skončil Český národní tým a na třetím domácí oddíl TKD Academy Slovakia.

Takový úspěch nemohl samozřejmě zůstat bez odměny v podobě, kterou jsme si dopřáli po cestě zpět v KFC u Brna a završili ji sladkou tečkou v podobě zmrzliny, která šla na účet oddílu. Potom už jen následovala cesta domů a šťastný návrat v popůlnočních hodinách.

Gratuluji všem Sonkalákům k jejich super výkonům a těším se na další závody.



Závodů se náš oddíl účastní pravidelně a to nejen v České republice. Učíme nejen sport, ale bojové umění v celé jeho šíři. Cílem je zdravý životní styl, zlepšování kondice, techniky a sebeobrana. Nábor pro děti, mládež a dospělé probíhá po celý rok v našich tělocvičnách – Černý Most, Petřiny, Horní Počernice, Hloubětín, Velké Přílepy. Informace k náboru zde
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14