TAEKWON-DO
Home / 2003 / Sekce závodíme / Velmi úspěšné vystoupení Českého národního týmu
3.3.2003 / 8. Germany Open

Velmi úspěšné vystoupení Českého národního týmu



Ve čtvrtek 27. února ve večerních hodinách vyrazil český národní tým do německého Dortmundu na již 8. ročník Otevřeného Mistrovství Německa (German Open). S výpravou rovněž odjeli i čtyři naši zástupci v národním týmu ČR. V Německu se sonkalákům vždy vedlo velmi dobře - Huy 2x po sobě vyhrál svoji váhovou kategorii do 54kg a stejné umístění měl v plánu i pro letošní rok! Během obou soutěžních dnů se představili oddíly z Německa, Belgie, Holandska, Švýcarska, Irska, Ruska a České republiky (Taekwon-do Club Brno a Český národní tým).


g" alt="Žaneta Geberová a Věra Němcová" class="clanek_foto_r">

V páteční podvečer čekala závodníky registrace a nezbytné vážení, všichni se do svých kategorií vešli - jen Tomášovi jsme museli pomoci přidáním několika lahví dobré vody do kapes, aby se alespoň přiblížil k 80kg hranici. Tomáš chtěl vyzkoušet start ve váhové kategorii nejvyšší, tedy nad 80kg, ale jeho aktuální váha je cca 68-69kg....



Tomáš Bobek

Sobota je na German Open tradičně věnována soutěži barevných pásků, kteři jsou jako pro sestavy tak pro matsogi rozděleni do dvou základních kategorií žluté-zelené a modré-červené pásky. Tyto kategorie se pak ve sportovním boji rozdělí dle běžných váhových kategorií. Naši závodníci do těchto bojů nezasáhli, protože patří do kategorie černých pásů, kteří závodí až v neděli. Během soboty se v bojích představili především nováčci v národním týmu a nevedli se vůbec špatně - junioři 4.-1. kup získali všechny 4 medailové pozice. Kompletní výsledky národního týmu najdete na http://repre.taekwondo.cz.



Rostislav Kaňka

Nedělní soutěž jednotlivců a týmů černých pásků je velmi prestižní záležitostí a především souboje ve sportovním boji mají ten správný náboj. V technických sestavách juniorky I. dan se představila Bará Sýkorová a Linda Deutschová, obě získali 3. místa. V seniorech I. dan stejné umístění získal i Hoang Huy (rovněž 3. v loňském roce). Další bronzovou medaili přidali Hoang Huy a Tomáš Bobek z týmových tulů seniorů (spolu s Michalem Košátkem).



Radek Košátko

Ve velkou šou Pepy se změnil závěr polední pauzy. Pepa se nenechal dlouho přemlouvat a závodníkům a divákům předvedl v mnoha variantách salta po zadu, různé přemety, otočky a běhání po zdi á la Matrix. Přítomní jej samozřejmě ocenili bouřlivým potleskem .



Aneta Jiménezová

Ve sportovním boji juniorek do 53kg Linda Deutschová porazila reprezentační kolegyni Kristýnu Rybovou a získala 1. místo. Bára Sýkorová měla ve své váhové kategorii jen další 2 soupeřky (Ilona Hambergerová a německá závodnice) a dle místních zvyklostí děvčata bojovala každá s každou. Prohra s německou závodnicí a výhra na Ílou Hambergerovou znamenala pro Báru 2. místo. Pepa Huy měl ve své váhové kategorii do 54kg rovněž jen 2 soupeře, které postupně pořádně prohnal po ringu a získal tak již své 3. po sobě jdoucí zlato z German Open. V nejvyšší váhové kategorii se představil Tomáš Bobek a rovněž jeho vystoupení mělo medailovou chuť - stříbro po 2 výhrách a finálové prohře je pěkný výsledek na premiéru v této váhové katagorii. V závěrečné soutěži týmů přidali Tomáš s Huyem ještě bronz.


Linda s Bárou velkou část soboty strávili nácvikem týmových sestav společně s Kristýnou Rybovou, přestože už od pohledu byli naše juniorky lepší než čeští junioři, medailové ambice bohužel klesli na bod mrazu, když nám organizátoři oznámili, že jiný tým juniorek se do soutěže nepřihlásil a soutěž tedy neproběhne.


Naši závodníci v přípravě na evropský šampionát uspěli a nyní se s národním týmem účastní I. dlouhodobého soustředění v Třeboni.

Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14