TAEKWON-DO
Home / 2010 / Sekce přidáš se? / Ukázka TKD aneb Svíťa už není roztomilý :)
10.12.2010 / Ukázka Taekwon-do v Domově pro seniory

Ukázka TKD aneb Svíťa už není roztomilý :)





Dnes (10.12.) jsme v rámci povinnosti veřejně pomoci Praze 6 vyplývající nám z grantu vystoupili na předvánočním setkání Domova pro seniory Šlejnická. Připravenou jednoduchou exhibici jsme museli během deseti minut poupravit pro prostor cca 1,5x 7 metrů (jednodušeji řečeno – pro mezeru mezi stoly), ale to jsme zvládli. Vystoupili 3 z našich nejmladších (přesněji ne nejmladší, ale nejmladší z těch, co už mají co ukazovat na exhibicích) bojovníků – Filip Morkovca, Jirka Novák a Tomáš Pavlíček. Nejdřív předvedli krokové matsogi (kde si Filip skoro ustřelil vlastním páskem oko a hned následn

ě dostal na půl páry nopunde dolyo chagi, přes to docvičil a získal si celé obecenstvo :o), Jirka si vychutnal břichem jedno exkluzivní apchagi, ale taky ustál). Dále pár základních i pokročilých technik na lapy, můj Po-eun tul (chtěl jsem, aby cvičili kluci, ale s jiným tulem bychom se nevešli, s velkým ohlasem jsem se nesetkal, už asi nejsem roztomilý, ikdyž bych všech zúčastněných mohl být vnoučetem a některých jistě i pravnoučetem), kluci pak zlomili pár desek, zodpověděl jsem dva dotazy (na barvu pásků a na krásu a naškrobenost mého toboku) a šlo se domů. Celkově to byla moc příjemná akce, vděk všech diváků vás nechá zapomenout, že je prostoru málo a že vám to „bere“ váš volný čas. S paní Soukupovou, organizátorkou této akce a zřejmě osobou povolanou pro tento domov, jsme se domluvili, že rádi vystoupíme na dalších akcích, nehledě na to bude-li to povinnost za grant nebo přátelská služba.



PS: Díky Filipovi, Jirkovi a Tomovi za dobrou reprezentaci oddílu i taekwonda, paní Soukupové za dobrou spolupráci a nadšení a v neposlední řadě paní Novákové za focení a dovezení Jirky z Kladna.



Martin Svitek














Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14