TAEKWON-DO
Home / 2002 / Sekce závodíme / Tomáš Bobek Mistrem ČR pro rok 2002
13.10.2002 / Mistrovství České republiky juniorů a seniorů

Tomáš Bobek Mistrem ČR pro rok 2002




Uplynulý víkend opětovně v Třeboni patřil taekwondistům z celé republiky. K vyvrcholení letošní soutěžní sezóny se sjelo více než 240 závodníků z 22 škol. Přestože se soutěže jednotlivců z různých důvodů (většinou zdravotních) nezúčastnili mnozí ostřílení borci – Šárka Kaňková, Lukáš Vaněk, Jaroslav Mašek a nebo Honza Kubát bylo k vidění mnoho velmi pěkných klání. Diváci mohli shlédnout například Jaromíra Michla (mnohonásobný Mistr Evropy a Mistr světa z roku 1999 ve speciálních přerážecích technikách), který předvedl bezchybné výkony jak v eliminaci tak ve finále t-ki, rovněž výkony Radky Heyduškové (mnohonásobná Mistryně Evropy a Mistryně světa z roku 1994) jenž zvítězila v silovém přerážení a technických sestavách seniorky I. dan a vyšší. Sonkal reprezentovalo 15 závodníků a to jak v juniorské tak seniorské kategorii.


Při úvodním nástupu všech zá

vodníků a škol proběhlo slavnostní vyhlášení výsledků letní fotografické soutěže, kterou pořádal svazový server www.taekwondo.cz. Drobnými cenami byli oceněni první tři v celkovém pořadí. Pro náš oddíl toto předávání bylo více než příjemné, protože 1. místo získala fotka Báry Lály Sýkorové a 3. místo Martina Hlůže, ocenění v podobě toboku (1. v pořadí) a triček (2. a 3. pořadí) je velmi praktické.




Následně se již naplno rozběhli boje v technických sestavách (tulech) na třech zápasištích, do kterých zasáhli všichni naši závodníci. Bronzové medaile v této disciplíně vybojovali Martin Svitek (senioři 2.-1. kup) a Pavel Bareš (senioři I. dan), zlatý návrat do závodního kolotoče byl i v podání Slávka Vinogradova (senioři 6.-5. kup). V neděli tým seniorů nastoupil i v odpoledním finále, kde podlehl tým z Frýdku-Místku což znamenalo stříbrné medaile. Velkou pochvalu si za své výkony zaslouží i Milan Fulmek a Filip Konár, kteří přestože nezískali žádnou medaili, bojovali ve své tulařské kategorii opravdu naplno, oba od medailí dělilo jen jedno vítězství. Rovněž velmi dobře se předvedl juniorský tým v týmových technický sestavách, i když spolu v novém složení cvičí jen krátce, jsou příslibem do dalších let.




Ve sportovním boji jsme zaznamenali o trochu více medailových úspěchů – Bára Sýkorová 1. místo (juniorky do 60kg), Hoang Pepa Huy rovněž 1. místo (senioři do 54kg), Tran Vu Huy 2. místo (senioři do 54kg) a 3. místa Tomáš Bobek (senioři do 71kg), Michal Růžička (junioři nad 70kg). Bronzové medaile získal i náš seniorský tým, když podlehl stejně jako v technických sestavách týmu Frýdku-Místku.




Třetí v pořadí je naše dlouhodobě parádní disciplína speciální přerážecí techniky (t-ki) – Lucka Kolmanová po rozeskakování získala bronzovou medaili (juniorky B), Bára Sýkorová podlehla jen vítězce Petře Tošnarové (juniorky A) a Tomáš Bobek také 2. místo za vítězem Mírou Michlem, který skákal s naprostým přehledem a přerazil co mu pod nohy přišlo. O bronzové medaile se přičinili ještě naši senioři v týmové soutěži. Zlaté medaile čekala na děvčata z našeho týmu juniorek – nejdříve získaly 9 bodů v základních pokusech a poté své výkony potvrdili v rozeskakování o zlaté medaile.




Poslední disciplínou bylo jako vždy silové přerážení, tedy korejsky wirok. Zde jsme měli 4 zástupce – Martin Hlůže (junioři A), Martin Svitek (senioři A), Slávek Vinogradov (senioři B) a Lála Sýkorová (juniorky A), ale jen posledně jmenovaná dosáhla na medailové pozice, 2. místo.




Stejně jako v roce 2000 bylo i letošní Mistrovství ČR pojato s ohledem na diváky a tak vybrána finalová utkání proběhla až v neděli po obědě. Úvod obstaral slavnostní nástup všech závodníků, kteří po slibu Taekwon-do společně zacvičili sestavu Chon-Ji a sklidili od obecenstva velký potlesk. Po té následovala malá ukázka sebeobrany, tradičního boje, speciálních přerážecích technik v podání Jaromíra Michla a exhibiční přerážení střešních tašek Rosti Kaňky. Diváci mohli shlédnout finále juniorských a seniorských týmových sestav, několik finále sportovního boje, finále speciálních přerážecích tecnik seniorek, juniorů a seniorů, v kterých nadchl výkon Jaromíra Michla, jenž všech 5 technik zdolal s naprostou jistotou a přehledem. K vidění bylo i finále silového přerážení seniorů.




Po skončení finálových zápasů následovalo slavnostní vyhlášení Mistrů České republiky za rok 2002. V loňském roce uteklo Tomáši Bobkovi vítězství jen o pár bodů, ale v letošním roce již ne a stal se tak Mistrem ČR v seniorech A. V konečném pořadí oddílů samotného šampionátu jsme obsadili 6. místo (4 zlaté, 4 stříbrné a 8 bronzových medailí). V souhrnu soutěží započítávaných do šampionátu o Mistry ČR (republikové soutěže a Mistrovství ČR) jsme obsadili vynikající 5. místo (14-9-13).




Kompletní výsledky Mistrovství ČR


Statistika soutěžně nejúspěšnějších oddílů za rok 2002



Do konce roku ještě proběhnou dvě nesvazové soutěže Morava Open a Vánoční šampionát školy Naeryo Chagi, rovněž II. Soutěž Středisek Talentované Mládeže a 6. Juniorské Mistrovství světa v Portoriku.

Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14