TAEKWON-DO
Home / 2014 / Sekce závodíme / Talentovaní talenti
6.5.2014 / 1. kolo setkání STM

Talentovaní talenti

První květnová sobota a neděle se teplotami a deštěm tvářila spíše jako březnová, ale protože taekwondisté jsou tvorové tělocviční, resp. cvičí svá těla v tělocvičnách, tak to na naše funkce a hlavně výkony nemělo vliv.
Do sportovní haly v Nymburce se sjelo na 160 taekwondistů s pěti regionálních středisek talentované mládeže. V sobotu je čekalo obligátní vážení a registrace pro nedělní srovnávání jejich výkonnosti a odpoledne zajímavý program, který připravilo Oddělení dětí a mládeže. Základní rozdělení bylo na mladší a starší, kdy jednu skupinu čekalo vzdělávání v tkd teorii (téma bylo teorie síly) a tu druhou taekwondistické dovádění v bazénu. Po 1,5 hodině se obě skupiny prostřídaly. Závěr sobotního dne patřil tradiční logické hře - skládání puzzle a protože všichni v ní obstáli na výbornou tak byla soutěžní hala připravena na nedělní soutěžení.

Po tradičním slavnostním nástupu, který zahájil prezident Českeho svazu Taekwon-Do ITF Martin Zámečník (VI. dan), následovala jako vždy klání v sestavách, alias tulech. Našim závodníkům se až na velmi malé výjimky dařilo parádně a jedna medaile (většinou zlatá) stíhala druhou. Potěšující byl výkon a vítězství týmu juniorek v sestavách - dlouhá příprava se zúročila a přetavila ve zlato. Tým kluků měl mít trochu jiné složení, ale i v náhradní sestavě dokráčeli ke stříbrným medailím, což bylo pro mne velmi příjemné překvapení.

Sportovní boj už tak zlatě necinkal, ale Tereza Štekerová si poradila i se soupeřkami s červenými a černými pásky a zaslouženě zvítězila. Další zůstali těsně pod zlatem - Vendy Benediktová, Franta Sakař a Lukáš Veverka.

Terka Štekerka zabodovala i ve speciálech, kde jí k vítězství stačila nominační technika, kterou dala s naprostým přehledem. Jirka Novák svedl pěknou speciálovou bitvu se Zdeňkem Chaloupkou mladším a po výborných výkonech na Mistrovství Evropy, potvrdil výkonnost i v Nymburce. Zlato bylo s přehledem jeho :)
Oba naše týmy pěkně skákali i v týmových \\\"speciálech\\\" a to je vyneslo na první příčky.

Hrdě konstatuji, že jsme vybojovali pro naše středisko 11 z 19 medailí (20 včetně jedné nezapočítávané do celkového pořadí).

Těch zmíněných 19 zlatých našeho STMka byla jasná první příčka v celkovém hodnocení středisek. Tereza Štekerová při závěrečném předávání pohárů pro nejúspěšnější jednotlivce byla obdarována tím pro nej juniorku.

Gratulujeme a makáme dál!
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14