TAEKWON-DO
Home / 2018 / Sekce závodíme / Taekwon-do proti čertům
20.1.2018 / Čertovský pohár ( propozice)

Taekwon-do proti čertům

Jak už bývá každým rokem zvykem, dne 2. prosince 2017 se uskutečnila na ZŠ Petřiny-Jih soutěž v Taekwondu ITF pod názvem Čertovský pohár. Tuto soutěž pořádala škola Taekwon-do ITF Sonkal Praha, která s přehledem obhájila své prvenství z předchozích let bilancí 14-11-9. V celkovém počtu 227 závodníků, spojených ze 17 škol, byly obsazeny věkové kategorie žáků, jun
iorů a seniorů, závodících v disiplínách tul a matsogi. Jelikož největším smyslem této soutěže je poměření sil jednotlivých závodníků a získání nových závodních zkušeností, byl použit systém „každý s každým“.

Začátek soutěže se uskutečnil po registraci závodníků, tedy dle plánu v 10:00. Nejvíc obsazenými kategoriemi byly jako vždy žákovské tuly, kde diváci mohli vidět i přes 30 závodníků v jedné kategorii. Každá medaile nebo i vítězství v takové kategorii by po právu mělo být uznáno za krásný úspěch. Nejúspěšnějšími žákovskými závodníky se stali Klára Šebestová (Karviná) a Petr Skalický (GBHS), oba ziskem 2 zlatých medailí.

V juniorské věkové skupině exceloval zkušený Jan Veškrna (Sonkal), předvádějící perfektní sportovní výkon jak v tulech, tak i v matsogi a zároveň se tak stal nejúspěšnějším juniorským závodníkem soutěže. V holčičím zastoupení získala pozici nejúspěšnější juniorky Veronika Rožboudová (Třeboň).

Kdo chtěl vidět pěkné zápasy v matsogi, mohl si počkat na spojené seniorské kategorie. K vidění byly velmi zajímavá utkání například Tomáše Vodičky (Sonkal) nebo Lukáše Friče (Tong-il). Oba tito závodníci ukázali přes svou studijní či pracovní vytíženost mnohaleté zkušenosti a z mého pohledu velmi pěkný přehled technik. Tomáš Vodička (Sonkal) se tak stal nejúspěšnějším seniorem soutěže. Nejúspěšnější seniorkou byla vyhlášena Veronika Žilinská (Sonkal).

Nutno dodat, že získání nejúspěšnějšího závodníka nebylo na těchto závodech lehkou záležitostí. Každý z uvedených získal plný počet medailí a shodu závodníků rozhodovaly počty vyhraných zápasů.

Vyhlašování nejúspěšnějších závodníků a škol nastalo v závěru několik minut po 17:00, namísto předpokládaných 20:00. Velké poděkování patří všem zúčastněným, rozhodčím a managementu soutěže za bezchybný průběh soutěže

Pravidelné tréninky, kde vyučujeme sportovní Taekwon-do i sebeobranu probíhají v našich pobočkách - Černý Most, Petřiny, Horní Počernice, Hloubětín a Velké Přílepy - Informace k náboru zde . Proč ještě necvičíš?
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14