TAEKWON-DO
Home / 2003 / Sekce závodíme / Sonkaláci se na ME rozhodně neztratili
15.4.2003 / 9. Juniorské a 18. Seniorské Mistrovství Evropy

Sonkaláci se na ME rozhodně neztratili



Dnes v noci se vrátila do Prahy výprava českého národního týmu z Mistrovství Evropy. V letošním roce se kontinentální šampionát konal v Košicích na východě Slovenska. Přestože organizátoři měli na přípravu méně než 2 měsíce měla samotná soutěž poměrně hladký průběh.

Do pátečních bojů v technických sestavách zasáhli Linda Deutschová a

odnik.php?id=37">Barbora Sýkorová - členky týmu juniorek. Sestavy, které předváděli české juniorky byly vynikající a po právu jim náleži zlaté medaile. Tomáš Bobek po loňské střibrné z Třeboňského ME si z Košic přivezl zlatou medaili za týmové sestavy. Protože naši senioři nenašli žádné přemožitele. Závěr prvního soutěžního dne patřil speciálním technikám (t-ki) juniorů a juniorek, zde jsme měli zastoupení opět v Báře Sýkorové (aktuální mistryně světa v této disciplíně). Přestože Bára skákala skvěle a z našeho pohledu bezchybně, přítomní rozhodčí ji za techniku dollyo chagi uděli pouze 2 body místo očekávaných 3. To bohužel znamenalo odsun do bojů o 2.-3. místo, kde si Bára počínala suveréně a vybojovala tak 2. místo.


Druhý den soutěže byl ve znamení sportovních bojů juniorů a seniorů. V této disciplíně se předvedli všichni čtyři naší reprezentanté - Linda Deutschová ve váhové kategorii juniorek do 48kg, Bára Sýkorová juniorky do 60kg, Hoang Huy senioři do 54kg a Tomáš Bobek senioři nad 80kg. Linda vybojovala 3. místo a Bára druhé. V seniorské nejvyšší kategorii svedl Tomáš velké bitvy a přestože mu do této váhové kategorie chybi alespoň 10kg vedl si velmi dobře a 3. místo mu po právu náleží. Hoang Pepa Huy toužil získat konečně na evropském šampionátu medaili a do svých zápasu se vrhl s náležitou vervou. Bohužel hned v prním zápase mu soupeř nešťastným zásahem roztrhl oboči nad pravým okem a zdálo se, že i tentokrát jeho ambice vezmou za své. Reprezentační lékař MUDr. Svoboda provizorně zajistil, aby Pepa mohl zápas vítěžně dokončit. V pauze před semifinalovým zápasem mu oboči sešil a Pepa se hned vrhl na dalšího soupeře - tentokrát z Francie. I tento zápas vyhrál, ale do finále kvůli zranění již nastoupit nemohl :-( Patří mu tedy výborné 2. místo!


Tým juniorek přidal 2. místo ve speciálních technikách a 3. místa ve sportovním boji a silovém přerážení (Linda a Bára). V neděli dopoledne Tomáš naneštěstí kvůli zranění nohy nemohl nastoupit do týmu na speciální techniky, ale jeho kolegového ho zastoupili víc než skvěle, když jako jediný tým získali plný počet bodů (15 bodů).


Vystoupení českého národního týmu na 9. juniorském a 18. seniorském Mistrovství Evropy bylo více než úspěšné. V celkovém hodnocení jsme obsadili jasně 1. místa:

  • Nejúspěšnější země juniorského mistrovství (8 zlatých, 8 stříbrných a 9 bronzových medailí)

  • Nejúspěšnější země seniorského mistrovství (14-3-6)

  • Nejúspěšnější země celého mistrovství (22-11-15)

  • Nejúspěšnější tým mistrovství - senioři ČR

  • Nejúspěšnější tým mistrovství - seniorky ČR

  • Nejúspěšnější tým mistrovství - junioři ČR



  • Kompletní výsledkové listiny jsou zde. Videa s vybranými zápasy přineseme do 14-ti dnů



    Omlouváme se za obrazovou kvalitu fotografií, ale chyba je na straně organizátora, který ani na naše urgence nezařídil větší nasvícení plochy. Fotografie z historického centra Košic nám poskytla Vendula Králová z Tong-Ilu - díky.



    Před samotným závěrem soutěže vstoupil i 12-ti násobný Mistr světa Roman Volák (ve videogaleirii jsou čtyři videa s jeho vystoupeními z loňské Budoshow v Brně - stejná předvedl i v Košicích).

    Tagy:

    Komentáře (0)