TAEKWON-DO
Home / 2002 / Sekce závodíme / Sonkal nejvýš a nejdál v žácích
26.5.2002 / Republiková soutěž juniorů a seniorů B, žáků

Sonkal nejvýš a nejdál v žácích


Červené a černé pásky (skupina A) měly svoji republikovou soutěž již v lednu tohoto roku, další soutěž pořádaná českým svazem Taekwon-do ITF byla soutěž juniorů a seniorů technické skupiny B (žluté až modro-červené pásky). Novinkou v letošním kalendaři bylo zavedení republikové soutěže žáků. Třeboňská hala tedy přivítala tentokrát na 230 juniorů, seniorů a žáků ze 17-ti oddílu celé České republiky.
Celá soutěž i přes větší počet soutěžících měla velmi rychlý průběh, kterému jistě přispěl dost

atek rozhodčích a to, že na 3 rinzích probíhaly technické sestavy a sportovní boj (tul a matsogi) a další 2 menší plochy byly přichystány pro speciální přerážecí techniky a silové přerážení (t-ki a wirok).


Náš oddíl vyslal na tuto soutěž 15, již mnoha soutěžemi protřelých, závodníků. O zisk čtyř našich zlatých medailí se tentokráte zasloužili jen dva závodníci - Linda Deutschová a Matěj Kropáč. Linda, přestože nemohla kvůli zcela novým rovnátkům chrupu nastoupit do sportovního boje, získala 1. misto v technických sestavách a speciálních technikách. Matěj se zůčastnil všech tří disciplín a ve sportovním boji a speciálních technikách získal rovněž 2 zlaté medaile + ještě přidal bronzovou medaili z technických sestav. Oba svými výkony předčili ostatní soupeře a po právu si z Třeboně odvážejí poháry pro Nejúspěšnější závodníky v žákovské skupině a stejně jako na Celorepublikovém setkání STM získali double

Z dalších medailových úspěchů stojí za zmínku stříbrná medaile Filipa Konára v technických sestavách juniorů 4.-3. kup, kdyz našel přemožitele až ve finále. Rovněž bronzová medaile (tul žákyně 6.-5. kup) Barbory Hemerové je velmi pěkné umístění. Celkově jsme získali 4 zlaté, 3 stříbrné a 2 bronzové medaile. V pořadí oddílu jsme obsadili velmi sympatickou 3. příčku z 17-ti.

Přehled všech našich úspěchů je zde.



Výsledkové listiny (TXT formát).
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14