TAEKWON-DO
Home / 2015 / Sekce informujeme / Sníh, mráz, cukroví, taekwondo
2.1.2015 / 5. Vánoční akce červených a černých pásků

Sníh, mráz, cukroví, taekwondo

Pátá vánoční akce černých a červených pásku

Letos už to bylo po páté, co jsme se vydali na vánoční soustředění do Malých Svatoňovic. Soustředění je určeno, jak už z názvu vyplývá, červeným a černým páskům. Na soustředění jsou připravené speciální tréninky zaměřené zejména pro tyto technické stupně, dále soustředění obsahuje řadu výletů, přednášky na taekwondo a „bojovkářské“ témata, vánoční cukroví, zábavné hry, filmy, no zkrátka vánoční „taekwondo“

pohoda.

Tak teď už k samému soustředění…

Na letošní soustředění, konané od 27. 12. – 29. 12., jsme jeli ve třech skupinkách. Skupinka z Černého Mostu se skládala z Terezy Žilinské, Lenky Hrstkové, Vendy Benediktové, Jirky Humla a řidiče Ondry Vrábela.
Druhou skupinku „Petřinští“ tvořili řidič Svíťa s rodinkou, Terka Štekerová, Jirka Novák a Maruška Lutzová.
A poslední skupinku tvořili vybraní odvážlivci z Černého Mostu, kteří se na soustředění vydali po železnici. Jednalo se o Tomáše Vodičku s Janou Kovářovou, Lukáše Veverku s Veronikou Holečkovou a o Pavla Šnábla.
Všechny skupiny v pořádku a včas dorazili do Malých Svatoňovic, kde se k nám připojil „skoro“ místní Honza Dvořáček.

Po sobotním těstoviném obědu jsme se rozhodli zdolat opět místní kopečky s rozhlednou. Oproti minulé výpravě nám to ani moc neklouzalo a na vrcholu jsme si užili i trochu toho sněhu. Během toho šlapání nahoru nám bylo takové teplo, takže nám ani nepřišlo, že má být mrazivá zima. Poté následoval první trénink.

Na trénink jsme byli rozděleni do třech skupin podle technických stupňů a následoval trénink zaměřený na technické sestavy – tul a procvičování technik pod vedením Ondry Vrábela. Za třetí skupinku II. Danů přiznávám, že se nám trénink našich sestav moc líbil.
Po večeři následovala přednáška od Ondry Vrábela na téma DO v taekwondu a v osobním životě. Po přednášce následoval film Ninja – Assasian, po kterém někteří čekali ninju za každým rohem.


Druhý den jsme začali snídaní bufetového typu, kde si každý ulovil, na co měl nejvíc chuť. Snídali jsme o trochu dříve, protože jsme ihned po snídani vyrazili do nedalekých polských hor. Výlet byl dlouhý, krásný, mrazivý, studený, mrznoucí, pod bodem mrazu, větrný,… Zkrátka takovou zimu taekwondisti z vyhřáté Prahy na vánoční akci nepamatovali. Teplota sahala až k – 12 °C a mnozí nemohli ani hýbat prsty u nohou, stehna se mrazem třásla a prsty u rukou u některých připomínali vznikající rampouchy, viď Jirko? Nikdo neumrzl a na zpáteční cestě jsme ještě nakoupili zásoby na pondělní oběd.

Po vynikajícím gulášovém obědě následoval trénink pod vedením Svíťi, který byl zaměřený na teorii síly. Trénink byl velmi zajímavý a podnětný. Nevím, jak ostatní, ale já jsem zase objevil místa, na kterých musím zapracovat.

Večer jsme si poslechli přednášku od Svíťi na téma Do a životní principy. Po této zajímavé přednášce někteří hráli karetní hru Bang nebo Jungle, jini mlsali cukroví a povídali si s kamarády, a další se vraceli do dětských let a závodili na autodráze. O závěr tohoto dne se postaral Honza, hrající na kytaru, a noční sonkaláčtí zpěváci.


Poslední pondělní dopolední trénink vedl Tomáš s Janou a trénink byl zaměřený na kombinace do sportovního boje – matsogi. Všichni hezky cvičili a trénink rychle utekl. Poté jsme si všichni odebrali na ubytovnu. Holky začali připravovat oběd, kuřecí s broskví se šunkou a sýrem s rýží, a ostatní balili a ulízeli na pokojích. Oběd byl fantastický, jenom škoda, že ho nebylo více.

Po opuštění ubytovny jsme se všichni vydali do nedalekého Žacléře, kde jsme se vypravili po naučné stezce – Po stopách Jana Amose Komenského. Během cesty jsme se už nemohly dočkat na trutnovskou kafírnu.

V kafírně jsme se po šálcích výborných čokolád a kafí rozloučili a jeli domů. Vlaková skupinka přesedlala na autobus a do Prahy přijela ve čtvrt na devět večer.

Celá sonkalácká akce byla náležitě zdokumentovaná. Můžete sami posoudit ve fotogalerii.

Vóďa
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14