TAEKWON-DO
Home / 2018 / Sekce informujeme / S velmistrem v Brně cvičebně i zkouškově
29.12.2018 / Republikový technický seminář

S velmistrem v Brně cvičebně i zkouškově

První den posledního měsíce letošního roku jsme se s partou Sonkaláků a Sonkalaček vydali na celorepublikový seminář do Brna, který každoročně vede velmistr Hwang Ho-Yong.
Prosinec nám skutečně ukázal, že již převzal vládu, neboť přes noc napadl první sníh, takže když jsme dojeli na místo, bylo všude bílo. Ovšem nenadálé zimní sněžení překvapilo všechny motoristy, kteří na D1 okamžitě přizpůsobili jízdu aktuálním klimatickým podmínkám a jeli téměř krokem. To způsobilo, že jsme spotřebovali téměř celou časovou rezervu, jíž jsme si šetřili na klidný přesun z parkoviště do haly a převlečení do doboků. Stihli jsme to jen tak tak.

Naše nepatrné zdržení naštěstí nijak neovlivnil zahájení semináře, neboť se jeho začátek rovněž o několik minut posunul. Vedení dopolední části cvičení se ujal sám velmistr. Program se soustředil především na základní techniky a později na technické sestavy. Po pozdějších rozpravách s ostatními účastníky se tato pasáž setkala spíše s negativní odezvou, ale za mě musím prohlásit, že jsem si ji užil. Dokonce mi i cvičení rychle uteklo a pocitově mi nepřišlo, že trvalo přes 2 hodiny. Oproti ostatním se mi se mi velice líbilo opakování základních technik a řekl bych, že není na škodu si znovu projít vše od počátku.

V odpolední části jsme se rozdělili na 2 skupiny, přičemž červené pásky a 1. Dany měly svůj program a 2. Dany a vyšší jiný. V polovině se skupiny prohodily. Skupina 2. a vyšších Danů měla nejprve program s mistrem Martinem Zámečníkem, který byl zaměřený na sebeobranu proti neozbrojenému útoku a později, proti noži. Znovu jsem se dozvěděl spoustu nových a zajímavých věcí. Program v druhé půlce odpoledního cvičení vedl mistr Rostislav Kaňka a Ondřej Vrábel. Seznámili nás se zajímavými cvičebními a výukovými metodami, které týkali rozvoje, rychlosti, odrazové síly a dynamiky. Získal jsem mnoho nových poznatků, které by se rozhodně do tréninkového programu mohly zařadit.

Neděle tradičně patřila zkouškám na technické stupně Dan. Uchazečů přijela spousta, z toho 4 z naší školy. Zkoušeni byli žadatelé na 1., 2., 3. a 6. Dan. Předvedené výkony se pohybovaly na široké škále od velmi slabých až po vysoce kvalitní. Jedna z kandidátek na 1. Dan bohužel neuspěla, jinak všichni ostatní u zkoušek prošli. Všichni se těšili, až přijde na řadu uchazeč o 6. Dan, který měl cvičit 2 sestavy. Za mne se přiznám, že jsem jeho výkon obdivoval a říkal si, že mám ještě co dohánět, když jsem viděl, jakým způsobem dokázal držet nohy při yopchagi. Řekl bych, že snad nikoho nepřekvapilo, když získal nejvyšší počet bodů ze všech zúčastněných. K mé velké spokojenosti přispělo rovněž to, že sám velmistr Hwang chválil velice kvalitní výkon členů Sonkalu, kteří dostali velmi vysoké bodové ohodnocení.


Semináře s legendami Taekwon-do nám pravidelně zpestřují náš trénink, je to jedna z našich motivací. Přidej se k nám a za pár let pojedeš s námi. Nábor do kurzů pro děti, mládež a dospělé probíhá celý rok - Informace k náboru zde
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14