TAEKWON-DO
Home / 2019 / Sekce informujeme / S velmistrem a mistry
24.12.2019 / Republikový technický seminář

S velmistrem a mistry

V sobotu 30. listopadu se výprava ze sonkalácké školy vydala na celorepublikový seminář s velmistrem Hwang-Ho Yongem do Brna. Na cvičení jsem se dost těšil, takže mi ani nevadilo brzké ranní vstávání. Z Prahy jsme totiž vyráželi okolo sedmé hodiny, což je na sobotní poměry dost brzy.
Naštěstí cesta proběhla bez komplikací a na místo jsme dorazili dostatečně s předstihem. Dokonce jsme se ještě stihli po cestě zastavit na snídani na benzínce.

Seminář se zahájil v 10:00 poté, co se uskutečnilo skupinové focení. Trochu mě mrzelo, že se nezačalo hned cvičit, ale všichni se posadili na zem a velmistr se chopil slova, aby nám vysvětlil důležité věci týkající se cvičení Taekwon-Do. Tato pasáž trvala cca jednu hodinu, tudíž velké většině účastníků ztuhly nohy. Další hodina dopoledního bloku patřila cvičení. Procvičovaly se sestavy pod vedením velmistra a také mistrů, Martina Zámečníka a Petra Poklopa.

Mezi dvanáctou a druhou hodinou jsme se odebrali na oběd do nedalekého obchodního centra. Po návratu započal hodinový blok zdravotního cvičení, který si pro nás připravil Martin Svitek. Poslední hodinu se všichni účastníci rozdělili do čtyř skupin, z nichž každá cvičila pod vedením jednoho z instruktorů. Tu naši si vzal na starosti velmistr. Pod jeho dohledem jsme opakovali a zlepšovali sestavy pro 4. Dan.

V 16:00 pro mnohé seminář skončil, ale ještě následovala jedna část pro držitele 4. a vyšších Danů. Část sonkalácké výpravy již měla hotovo, tak jsme se odebrali zpět do Prahy se menší zastávkou v McDonaldu na občerstvení.

Letošní rok mi připadalo, že seminář uběhl velmi rychle. Přesto jsem se však dozvěděl nové informace ohledně technik, které doufám, že využiji v trenérské praxi.


Pravidelné tréninky, kde vyučujeme sportovní Taekwon-do i sebeobranu probíhají v našich pobočkách - Černý Most, Petřiny, Horní Počernice, Hloubětín a Velké Přílepy - Informace k náboru zde . Proč ještě necvičíš?
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14