TAEKWON-DO
Home / 2010 / Sekce informujeme / Reportáž z letního soustředění
16.8.2010 / XXXVI. Oddílové soustředění

Reportáž z letního soustředění


Po letech strávených na letních soustředěních v Malých Svatoňovicích to letošní zažilo premiéru nové lokality – Škola v přírodě Sklárna u Žihle, kde už několik let probíhá TKD Kemp s mistrem. Takže se naše letošní cesta ubírala, místo směrem na Trutnov, na Plzeňsko do okolí Rakovníka.
Odjezd byl naplánován 6.8. v 8:30 od tělocvičny, ale někteří Taekwon-do vášnivci už nemohli dospat a dorazili téměř o hodinu dříve, takže na mě žádná práce nezbyla. Já jsem zase vypadal se dvěma taškami a baťohem, že se stěhuji, ale zdaleka jsem neměl největší zavazadla. Bylo pěkné vidět na všech tu radost a nadšení, opět po prázdninové pauze, zase makat. K autobusu nás přišel pozdravit i Michal Zacharuk, který s námi bohužel nemohl jet, protože mu stopku na toto soustředění daly jeho záda. Autobus odjel a na mně s Ondrou zůstalo upevňování speciálového stojanu na auto(v dešti) a dojet pro LCD na Tekkena, a tak na mě práce zbyla :D.
Do Sklárny jsme dorazili

o chvíli později a vidíme jak v hale před pokoji stojí celý Sonkal. Už od příjezdu to začínalo být zajímavé. Čekali jsme až nám uklidí pokoje, protože skupina před námi se zpozdila s odjezdem. Odpoledne jsme se už mohli věnovat našemu milovanému bojovému umění. Na začátku nám byly řečeny tradičně technické záležitosti ohledně soustředění s malou změnou. Změna byla v tom, že každý rok bývá dobrá a špatná zpráva. Ta dobrá byla, že začíná soustřeďko a ta špatná, že po soustřeďku končí prázdniny, ale letos nám po soustředění zbyly ještě dva týdny prázdnin. Mylně jsme se domnívali, že večerní tréninky budou volné. Byly vedené, na kterých jsme oprašovali to, co někteří z nás malinko pozapomínali během prázdnin. S námi ještě ve Sklárně byly dvě Taekwon-do školy – Panter Kralovice a Ge-baek Hosin sool. Nebývá moc časté, aby se takhle na jednom soustřeďku setkali tři školy a tak byla jedinečná možnost uspořádat soustřeďkové závody v tulech a speciálech o sladké odměny. Ještě jednou musím poděkovat všem sonkalákům za perfektní účast. Pokud mě paměť nešálí, obsadili jsme téměř ve všech kategoriích stupně vítězů.


Po neděli obě školy odjely a areál zůstal jen pro nás. Zapomněl jsem dodat, že na tomto soustřeďku jsme měli jenom tři sonkalačky, což je nejmíň, co pamatuji. Také musím dodat, že jsme se dozvěděli během tréninků mnoho „zajímavých“ novinek. Jedna z nich je, že kluci z Hosin soolu údajně vystrkovali nahé zadky z okna a naše holky je samozřejmě pozorovali z oken, prý bez Verči. Dlouho jsme králi Sklárny nebyli, protože přijeli aerobičky z Plzně, které vždycky už 10-15 minut před koncem našeho tréninku stepovali v tělocvičně. Krátce a stručně areál byl naplněn k prasknutí. Jinak mezi mnou a aerobičkami byl pouze úsměv (abych umlčel jiné spekulace :D). V pondělí večer proběhla soutěž v krokovém matsogi, která se všem povedla. Někteří zaujali precizností a perfektní připraveností (Filip M. a Matouš J.) a jiní zase dobrým přístupem a se smyslem pobavit (Lukáš V. a Pavel Z.). Volný den (středa) se blížil, takže tréninky se neustále stupňovaly. Po posledním úterním tréninku, do kterého jsme dali maximum, jsme byli vděční za volný den. Ve středu jsme se vypravili na krátkou procházku do lesa k Viklanu (obrovské kameny), kde jsme pořídili i zajímavé fotky. Zbytek dne jsme se připravovali na scénky, které nás čekaly ve čtvrtek a večer byl slavný turnaj v Tekkenu. Bojovalo se urputně, fandilo se úžasně, podávané výkony byly za hranící vlastních „prstových“ sil. Mistrem v Tekkenu se pro letošní rok stal Jirka N. a Viktor. Pro vítěze všech soutěží byla připravena trička a fotky s Hwarangem(Hwang Su-il 6. dan).


Ve čtvrtek k nám na trénink zavítali Jirka Kaše s Ivčou Novákovou (Mrnětem) z Panteru Kralovice a místo večerního tréninku proběhla soutěž v akčních scénkách, která se všem povedla. Potěšující bylo, kolik lidí se přihlásilo a následně i hezky zacvičilo. Po všech těch tréninkových náložích už byla malinko únava znát, ale nic jsme si nepřipouštěli. Na víkend nás přijel navštívit odpočatý Svíťa, který se už těšil, jak nás převálcuje. Měli jsme za sebou už spoustu tréninků, ale nic zadarmo jsme mu nedali a dokázali jsme mu, že sonkaláci vydrží cokoli. Konec soustřeďka se pomalinku blížil, ale my jsme si to pořád užívali. Několikrát jsme navštívili i místní hospůdku a dvakrát jsme na vlastní kůži vyzkoušeli jaké to je držet v ruce laser-zbraň a střílet po druhých. Musím říct, že to byla makačka. Po těch 20 minutách strávených v Lasergame jsme byli neskutečně zpocení, asi jako by na vás vylili kbelík vody. Vařili nám celkem dobře, i když za kiosek (krámek) jsme byli vděční. Nezapomenu na ty obrovské fronty na jídlo.


V neděli naše soustředění navštívil náš mistr Hwang Ho-yong (8. dan) u příležitosti zkoušek pro barevné pásky. Byli jsme moc rádi, když si pan mistr vzal ranní trénink na starost. Po tomto tréninku vyšším páskům zkontroloval tuly a celkem byl spokojen. Teda doufám :D a po obědě následovaly zkoušky na technické stupně kup. Všichni absolventi cvičili obstojně a tudíž chci ještě jednou všem pogratulovat za úspěšné složení zkoušek. Poté už na nás čekalo balení a cesta domů. Přijeli jsme 15.8. okolo sedmé znovu k tělocvičně, kde všichni pomohli uklidit věci, takže to bylo uklizeno coby dup a následně se všichni už rozeběhli do svých domovů.



Tomáš Vodička-Kouzelník



Během celého soustředění jsme pořídili 922 fotografií, které jsou vám k dispozici zde.



Ve videogalerii najdete videa ze soutěží v krokovém matsogi a akčních scénkách.

Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14