TAEKWON-DO
Home / 2005 / Sekce informujeme / Reportáž jedné Kladenky :)
26.3.2005 / XVIII. Oddílové soustředění (Velikonoce)

Reportáž jedné Kladenky :)



Ve čtvrtek, 24.března, odfrčel sonkalácký autobus z Prahy směr Radvanice. Po zdánlivě nekonečné cestě jsme nakonec dorazili na místo a obložili nově vybavené pokoje, některé dokonce s televizí. Při první cestě na startovní trénink by možná nebylo až tak špatný vzít si třeba holinky, protože bahno okolo penzionu rozhodně nenechalo toboky některých z nás čistě bílé. A to zejména u mladší pilné sorty:) Úspěšné zdolání vcelku a ve zdraví celého soustředění nám umožnily sestavy a t

echniky na rozjezd, postupně t-ki, nácvik wiroku do lap a matsogi. I když nutno podotknout, že nějaké to drobnější zranění by se přeci jen našlo… (na chlazení nosu je nejlepší sníh) :-) Vybitou energii z tréninků si každý dobíjel po svém, ale podstatnou roli tu má stejně jídlo. Proto se hned den po příjezdu krutá většina členů vrhla na místní ‚supermarket‘ a poctivě ho vybrakovala. Oproti minulému soustředění se v Radvanicích strava určitě zlepšila, porce obsahovaly minimálně o litr omastku méně a to už je přece jenom znát. Dobře posloužila taky sauna, která vydrží leccos, dokonce i zpěv, při kterém syčela i nažhavená prkna:)





Jelikož tentokrát byly výraznější změny ve věkové i páskové kategorii, tréninky se rozdělily na 10. + 9.kup a zbytek, což umožnilo celkem dobré časově rozvržení a prostor v tělocvičně. Skvělým zpestřením byla hudba při trénování a natáčení na videokameru jak krokového matsogi, tak i technických sestav. Ověřili jsem si také své znalosti v testu teorie Taekwon-Do, kde byly nejúspěšnější ‚studenti‘ odměněni. Mnozí asi ocení, že testy se neznámkují a že ohodnocení se nezapisuje do indexu:-)
Velikonoční pondělí se pro dívčí část Sonkalu stalo osudným, zejména pro naše zmlácené pozadí. Jako zaopatření se měly Mílovi svázat ruce, aby nemohl plést Pomlázky - středověký mučící nástroj ve 21.století.





Nakonec cesta zpátky domů, 28.března v pondělí, proběhla bez problémů, k maminkám jsme všichni dorazili v pořádku.


Sečteno a podtrženo soustředění se povedlo:)



Kladenka Martina S.

Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14