TAEKWON-DO
Home / 2001 / Sekce informujeme / První seminář rozhodčích pořádaný ITF
4.4.2001 / Seminář pro mezinárodní rozhodčí

První seminář rozhodčích pořádaný ITF


Poprvé v historii se rozhodla Mezinárodní federace Taekwon-do (ITF) uspořádat mezinárodní seminář pro rozhodčí z celého světa. Výběr místa padl na východokaribský ostrov Grenada a jak jsme se na

vlastní oči přesvědčili, výběr to byl excelentní. Hlavním přednášejícím byl, stejně jako na vloni v Praze, Mistr William Jacob Bos (VII. dan a ředitel rozhodčích). Semináři byl přítomen také ředitel soutěží Ernesto Galarraga (VII. dan). Semináře se za Českou republiku zúčastnili: Rostislav Kaňka (IV. dan), Petr Smejkal a Ondřej Vrábel (oba II. dan). V jeho průběhu jsme se dozvěděli mnoho nových informací o změnách provedených ve sportovních pravidlech. Rovněž velkým přínosem byly doplňující informace o Tradičním boji (traditional sparring). Prestižní pro ČR je fakt, že oficiální disciplínou započítavanou do celkového hodnocení se stane na příštím evropském šampionátu, který se bude konat na konci dubna 2002 v Třeboni.
Protože jsme na Grenadě strávili celkem 7 dnů, měli jsme možnost řádně prozkoumat a poznat místní nádherné pláže a také zcela odlišnou kulturu, ale také jsme se podívali na soutěž karibských taekwondistů - což byla velmi zajímavá zkušenost. Naskytlo se nám spousta příležitostí k diskuzím s vyššími technickými stupni (hlavně s mistry Bosem a Galarragou).
Celá naše mise vedla k rekordnímu obohacení fotogalerie o 135 fotek.
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14