TAEKWON-DO
Home / 2018 / Sekce informujeme / Praha, Taekwon-Do, mezinárodně
12.8.2018 / Mezinárodní technický seminář s velmistrem Hwang Ho-yongem (IX. dan)

Praha, Taekwon-Do, mezinárodně

Od pátku 18. do neděle 20. května hostila sportovní hala TJ Chodov na pražském Chodově letošní mezinárodní technický a instruktorský seminář pod vedením Velmistra Hwang Ho-yonga (IX. dan). Instruktorský seminář je čistě složebný z teoretických přednášek a technický pak vesměs o praktickým cvičení kompozice našeho bojového umění. Do haly zavítala řada taekwondistů nejen z českých škol, ale rovněž ze zahraničí - Anglie, Slovenska, Polska a nebo Švýcarska.
Po tři dny se procházely jednotlivé části taekwondo od základních technik, přes veškeré sestavy až po podrobně cvičený systém boje. Sobotní dopoledne bylo zpestřeno o účastníky pražského regionálního semináře. Ti měli výbornou příležitost srovnat své dovednosti s mnoha zahraničními studenty taekwonda. Během semináře panovala velmi přátelská nálada nejen na straně cvičenců,ale i na straně Velmistra Hwang Ho-yonga. Velmistr se v jednu část semináře posadil mezi účastníky a sledoval české mezinárodní instruktory jak vyučují zmiňovaný systém boje.

Vše dobré jednou končí a nejinak tomu bylo u této vynikající akce. Na závěr bych chtěl vyzdvihnout účast Velmistra Wayna Browna z Anglie, kterého na seminářích Velmistra Hwanga potkávám řadu let a je pro pro mne velkou inspirací, protože názorně ukazuje, že i s IX. danem je stále co se učit. A když to i za rok vyjde, tak jako letos, že si s Velmistrem Brownem budu moci zacvičit ve dvojici, tak to bude skvělé!



Cesta na mezinárodní seminář je z pohledu začínajícího taekwondisty dlouhá, ale na porozumění bojovému umění máme celý život. Kdy začne ta vaše cesta
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14