TAEKWON-DO
Home / 2016 / Sekce informujeme / Povánoční nejen cvičení
3.1.2016 / 6. Vánoční akce červených a černých pásků1 komentář

Povánoční nejen cvičení

Sonkal Vánoční akce se konala v našem tradičním datu 27.-29. prosince v Malých Svatoňovicích. Letošní už byla šestá! Je to akce kde se spolu sejdou červené a černé pásky. Bohužel červených pásků jelo letos opravdu málo. A to jen jeden :D
Každý den nás čekal jeden trénink. Tréninky jsou jiné od normálních, které máme v Praze. Jsou zaměřené na naše technické stupně. A kromě tréninků nás každý den čekal nějaký ten výlet do přírody a tak.
První trénink obsahoval základní techniky a sestavy (tuly). Byli jsme rozděleni podle pásků. Pokud jsme chtěli a uměli nějakou sestavu, kterou mají vyšší technické stupně, mohli jsme zůstat a cvičit s nimi. Po tréninku nás čekal náš první výlet! Jeli jsme do Trutnova. Tam jsme se procházeli po městě a následně jsme zamířili do naší oblíbené kafírny! Dělají tam opravdu výbornou čokoládu :-).

Druhý den jsme hned po ránu měli náš druhý trénink. Ten obsahoval sebeobranu. Bylo to hlavně o simulaci pocitu reálného útoku na ulici. Cílem bylo vyvolat stres a v něm se správně bránit a rychle reagovat. Nešli jsem proti sobě jen rukama, ale i nožem. Byl to opravdu super trénink. Po obídku jsme vyrazili na výlet do národního parku pískovcových hor (skal) v Polsku. Minulý rok jsme tam byly také, ale na jiném místě. Další rozdíl byl v tom, že minulý rok tam všude byl sníh a aspoň mínus deset stupňů .. no prostě zimááááá. A letos pravý opak. Při cestě zpět jsme zamířili do polského aquaparku. Užili jsme si opravdu hodně srandy. Jezdili jsme na tobogánu, relaxovali ve vířivce a sauně, no prostě všechno možné co tam měli. Večer jsme si udělali takové mini kino, koukali jsme na Želvy ninja.

Poslední den jsme měli opět po ránu trénink. To byly naplánované kopy, wirok a t-ki (přerážení a kopy ve výskoku). Čekali nás spíš zase těžší věci, které běžně na tréninku necvičíme. Tento den nám oběd vařil Pavel Šnábl, takový indický guláš. Byl opravdu výborný a všichni jsme si moc pochutnali.

Poslední výlet nás čekal na východě královéhradeckého kraje. Cílem byl Zámek Nové Město nad Metují, který je od roku 1908 sídlem rodu Bartoňů z Dobenína. Čekala nás hodinová exkurze s velmi zajímavým výkladem. Díky němu jsme se dozvěděli mnoho zajímavých informací. Zámek je velmi krásný a má zajímavou historii. Po skončení prohlídky jsme pomalu jeli směr Praha. Nejprve jsme se ještě zastavili na dálnici v mekáče a potom jsme se všichni rozloučili, popřáli si šťastný nový rok 2016 a vydali každý svojí cestou.

Závěrem byly to opravdu krásné tři dny.






Vánoční akce je cvičebně-výletově-společenskou akcí za odměnu pro ty nejvytrvalejší. Pokud se chceš stát jedním z nich, začni u nás cvičit, nábor pro děti i dospělé probíhá celý rok, skupiny v Praze – Černý Most, Petřiny, Horní Počernice. Učíme bojové umění Taekwon-do v celém jeho obsahu - sport, sebeobrana, kondice i rozvoj osobnosti.
Informace k náboru zde
Tagy:

Komentáře (1)


Martin Svitek

vloženo 4.1.2016 ve 20:48
Asi jste se měli hezky. A ty fotky - okna do duše ;o)

TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14