TAEKWON-DO
Home / 2018 / Sekce informujeme / Povánoční cvičení a relaxování
24.1.2018 / 8. Vánoční akce černých pásků

Povánoční cvičení a relaxování

Již poosmé se vydaly nejvyšší technické stupně na povánoční mini soustředění. Tentokrát premiérově výhradně držitelé černých pásků. Od 27. do 29. prosince jsme společně strávili v Malých Svatoňovicích a okolí. První den byl na programu velmi zajímavý výlet do Jánských Lázní, kde nás čekala Stezka korunami stromů. Stavba je to vskutku impozantní a jedinou vadou na kráse byla mlha hustá tak, že by se dala krájet.
Chyběl už jen rybník Brčálník a Rakosníček :-D Za skvěle zpracovanou považuji část podzemí vyhlídkové věže, kde se návštěvník dozví spoustu zajímavých informací o půdě a životě v ní. Forma jak jsou informace podány zaujme i nejmenší návštěvníky!

Po návratu jsme si dali trénink základních technik ze sestav na III. dan, resp. jejich aplikace ve dvojici a také na lapy. Praktické zkoušení přineslo spoustu zajímavých zkušeností do boje, ale i samotných sestav. Večer následovalo příjemné posezení s pojídáním všeho co stůl nabídl a diskuzi o živote taekwondisty a "brouka" :-)

Druhý den nás ráno přivítalo mrazivým počasím a slušně hustým deštěm, který postupně přecházel ve smíšený voda + sníh a následně čistý sníh :-( Dopolední trénink byl zaměřen na pohybové a psychologické návyky pro sebeobranu. Dvou hodinový trénink všechny lehce unavil a po kvalitním obědě jsme vyrazili na druhý výlet. Tentokrát nás čekal bleskový přesun zasněženou krajinou nad Trutnov k obci Babí, kde leží nedokončený pevnostní komplex Stachelberg. Návštěva podzemních prostor byla vskutku impozantní a našim předkům skládáme hlubokou poklonu, protože to co se stihlo za necelý rok vybudovat je až neskutečné. Výborné plánování prací a hlavně propracovanost budoucího komplexu obrany Československa je z pohledu současných technologii a možnosti dechberoucí. Naše výprava se ocitla až 60 metrů pod povrchem a měla příležitost prohlédnout si chodby a štoly, které už z důvody Mnichovské dohody nebylo možné dokončit. Snad jediným negativem byla nemožnost prohlédnout si nejspodnější část podzemních kasáren, které byly zaplaveny vodou.
Pokud vás zajímá historie, především ta vojenská, tak pevnost navštivte - stoji to rozhodně za to. Za Sonkal velký dík partě nadšenců, která se o tento komplex stará ve svém volném čase - zpřístupnění, údržba, provoz a prohlídky. Více najdete na www.stachelberg.cz.
Venku jsme prošli zákopy, které byly provizorně vybudovány protože se počítalo s nutnou obranou země po dobu výstavby pevnosti. My jsme si dali takovou simulaci zákopové války - menší koulovací bitva :-D
Po chladné prohlídce jsme se přesunuli do polského městečka Kudowa-Zdroj (hned za hranicemi) a dali si relax v Aquaparku, kde nechybí tobogán, vířivka a sauna :)

Poslední den byl před námi a počasí bylo výrazně přívětivější než předchozí den. Dopolední trénink byl tématicky vhodný více pro trenéry, ale těch bylo na Vánoční akci víc než dost. Využili jsme letité zkušenosti Pavla Zavadila fitness oblasti a trénink byl orientován na různé posilovací cviky především s vlastním tělem. Po celou dobu jsme o cvicích společně diskutovali a doplňovali praktickými zkušenostmi.
Svižný oběd, ještě svižnější úklid a odjezd za Polici nad Metují, kde nás čekal výšlap na vrchol skalního útvaru Ostaš. Na vrcholu je menší skalní labyrint pískovcových skal a krásná vyhlídka na okolní krajinu. Přesun do Trutnova na již tradiční grandiózní finále v místní kafírně, kde někteří neodolali suprové horké čokoládě a jiní poslali do žil jeden či dva druhy z nepřeberně pestré nabídky káv.
Vše dobré jednou končí a tak i osmá vánoční akce se pomalu stala minulosti a my jsme vyrazili do Prahy. Za 12 měsíců vyrážíme znovu, tentokrát s magickým pořadovým číslem 9


Vánoční akce je cvičebně-výletově-společenskou akcí za odměnu pro ty nejvytrvalejší. Pokud se chceš stát jedním z nich, začni u nás cvičit, nábor pro děti i dospělé probíhá celý rok, skupiny v Praze – Černý Most, Petřiny, Horní Počernice, Hloubětín, Velké Přílepy. Učíme bojové umění Taekwon-do v celém jeho obsahu - sport, sebeobrana, kondice i rozvoj osobnosti.
Informace k náboru zde
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14