TAEKWON-DO
Home / 2014 / Sekce informujeme / Potkali se u Kolína
6.2.2014 / Regionální seminář pro 3. kup a vyšší

Potkali se u Kolína

Na začátku roku vedl velmistr Hwang Ho-yong pražský seminář, který byl poctěn velmi hojnou účastí červených a černých pásků. Naproti tomu semináře v Kolíně pro středočeský region byly v minulosti známy spíše komorní, ale skvělou, atmosférou. Tradiční páteční termín ve mne tentokrát budil obavy, že účast nebude nikterak valná z důvodu pololetních prázdnin.
Prvním dobrým znamením při příjezdu bylo, že bylo velmi obtížné u místní školy zaparkovat. Druhé ještě lepší znamení pak byla plná tělocvična natěšených taekwondistů. Přestože kolínská tělocvična je rozměrově spíše menší, tak se čtyřicítka účastníků do ní dokázala vměstnat. Velmistr Hwang zahájil trénink krátkým zahřátím (sakra těšil jsem se na basket proti "devítce") a následoval i rychlý strečink na zemi.

Celý dvouhodinový seminář nakonec byl věnován sestavám od Chon-Ji do Choong-Moo s tím, že u každé Velmistr vybral několik technik, které jsme procvičovali v praktických aplikacích ve dvojici. Celé cvičení bylo prokládáno základními kopy s velmi detailním vysvětlením pohybu samotným Velmistrem. Nechyběly rovněž praktické ukázky skvělé techniky velmistra Hwang Ho-yonga a opět jsem přemýšlel jaké kouzlo použivá, protože pocitově bylo lehké opření úderové plochy o lapu asi tak jako když do vás tlačí tank :-D Nezbývá než intenzivně trénovat dalších 20 let a ono to půjde ;)

Po semináři jsme dali ještě rychlé společné foto a vydali se na cestu do svých domovů s pocitem skvěle strávených dvou hodin.
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14