TAEKWON-DO
Home / 2009 / Sekce informujeme / Poslední seminář v roce 2009
25.12.2009 / Celorepublikový technický seminář s Mistrem Hwang Ho-yongem

Poslední seminář v roce 2009



19. prosince 2009 proběhl v Nymburce celorepublikový seminář s Mistrem Hwang Ho-Yongem. Byl to nejenom poslední seminář v letošním roce, ale rovněž i poslední před odjezdem pana Mistra do Koreje.

Do Nymburka jsme se dopravili pohodlně ve dvou vozidlech (velitelstvo svojí škodovkou, obyčejní smrtelníci komfortním minibusem). Ve sportovním středisku ČSTV nás už čekala malá unisex šatna, kde jsme se oblékli do nažehlených doboků a vyrazili do haly.

Semináře se zúčastnila více než stovka taekwondistů z celé České republiky a také dva z Taekwon-do Academy Slovakia. Tento počet naplnil halu až do posledního místa, takže cvičenci v zadních řadách neměli zřejmě moc životního prostoru, výhled na Mistra a kvalitní sluch

ový zážitek (pozn. odhadnuto na základě autorovy pozice v cca polovině haly). Budiž to pro ně motivací k dalšímu tréninku a získání vyššího technického stupně a tím i k posunu do předních řad.


Seminář byl rozdělen na dva dvouhodinové bloky – dopolední část, která byla věnována aplikacím základních technik ve dvojici či trojici (tj. přenášením sestav do praxe) a odpolední část, kde krom dokončení dopoledních cvičení byl čas i na teoretickou přednášku na téma DO v našem bojovém umění.


Dopoledne jsme tedy postupně procvičovali klíčové techniky ze sestav pro nižší technické stupně s jejich následnou aplikací ve dvojici/trojici. V první části odpoledního bloku jsme dokončili toto cvičení a pokračovali teoretickou částí. Pan Mistr nás prozkoušel ze Zásad Taekwon-do a Slibu Taekwon-do, které by měly být morálním základem každého cvičence. V případě nejasností nebo neshod byly tyto objasněny. Na závěr přednášky zbyl čas i na dotazy z řad přítomných taekwondistů.


Během obou bloků pan Mistr upozorňoval na možné chyby a technické nedostatky a vysvětloval hlavní principy prováděných technik (z mého subjektivního hlediska to bylo velmi přínosné, protože jsem si mohl opět připomenout některé detaily, na které se občas zapomíná). Jako příklady takových principů bych zmínil Mistrovo zdůraznění správného provedení „vlnovky“ a krátkých (a efektivních) nápřahů v technikách „sewo jirugi“ nebo „doo palmok makgi“.


Na úplný závěr celého dne jsme se všichni společně vyfotografovali (i když nebylo úplně jednoduché se v tak velkém počtu lidí poskládat do správného tvaru). Ve fotogalerii si můžete prohlédnout necelou stovku fotografií z této akce.



Sepsal Pavel Loupal

Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14