TAEKWON-DO
Home / 2019 / Sekce informujeme / Pomlázka v Zákupech
12.7.2019 / Velikonoční soustředění ( informace )

Pomlázka v Zákupech

Velikonoční soustředění v Zákupech je pro každého Sonkaláka už tradiční program přes Velikonoční svátky. Dokonce se letos někteří nešťastlivci ani nestihli přihlásit, jaký byl o soustředění zájem. Autobus plný Taekwondistů vyrazil ve čtvrtek (18.4.) ráno od Plechárny. Někteří, jako třeba já, se připojili až později po práci, ale právě včas na odpolední trénink.
V Zákupech nás přivítalo horké letní počasí, na duben celkem nezvyklé. Venku bylo nádherně, ale zato tělocvična se dala přirovnat k sauně, což zase přivítali Ti z nás, které čekaly závody a tedy vážení.

Sluníčka si každý užíval mimo tréninky po svém. Ať už basketem, válením se na oválu, proháněním závodního auta Tomiho Trunšky, no anebo cestou do obchodu a z obchodu. Jako vždy se našla početná parta, která se před sluníčkem kryla v jídelně, a čas trávila partičkou Bang!

Tréninky probíhali ve dvou hlavních skupinách, abychom se v tělocvičně vůbec vešli. Bílé a žluté pásky začínali s tréninkem dříve pod zkušeným vedením Vódi a Honzy D. Zelené a vyšší pásky pod přísným pohledem Ondry a Svíti. Jak už jsme zvyklí, dopolední tréninky byly spíše technické, hravé a skákavé a odpolední jsme trávili hlavně nácviky sportovního boje, ale i sebeobrany a obrany proti noži. Večerních tréninků využili hlavně - ale nejen Ti, kteří se chtěli pokusit o vyšší pásky v závěru soustředění.

Mimo jiné si s námi přijeli zacvičit Radek s Luckou z Pardubického oddílu, aby okořenili trénink jak sobě tak i nám. Celé soustředění uteklo jako voda a mimo pár nečekaných událostí jako například havárie našeho Sonkaláckého dronu vše probíhalo hladce. To že jsme se zase posunuli dál a technicky se zlepšili, se odrazilo i v závěrečných zkouškách, kde všichni předvedli pěkné a vyrovnané výkony.

Závěrem bych dodala, že všechny Sonkalačky budou zdravé po celý rok, a to díky velmi ranním zásahům našich pánů. Tak zase za rok.

Marie Lutzová
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14