TAEKWON-DO
Home / 2010 / Sekce informujeme / Pohled Tomáše Vodičky na kemp
25.8.2010 / Letní kemp ( propozice ) hostem kempu bude Hwang Su-il z Japonska

Pohled Tomáše Vodičky na kemp



Letošní kemp byl jedním slovem prostě úžasný. Nikdy jsem předtím na kempu nebyl a tak jsem zvažoval, jestli jet a nebo ne. Soustředění na Slovensku jsem měl už za sebou a čekaly mne danové zkoušky, takže jsem si nebyl jistý, jestli to celé zvládnu. Nakonec mne Svíťa přemluvil a já s ním vyrazil o dva dny dříve. Přece jsem si s takovými mistry, jako byl Hwang Su-il a další, musel zatrénovat.

Nemohl jsem udělat lépe. Přijeli jsme ještě na „Hoosinsulácký soustředění“,

kde jsme měli skvělou možnost poznat zahraniční mistry daleko dříve než přijedou ostatní. Na tréninku pro vyšší pásky nás bylo docela málo, takže jsme měli mistry jenom pro sebe. Popisovat tréninky by bylo asi zbytečné, když to Svíťa už vylíčil za mne. Ranní tréninky s Hwang Su-ilem a večerní s Paulem Knightem mě skvěle nabudily do cvičení. Je úžasné cvičit s takovými lidmi, kteří už toho mají tolik odtrénováno a pořád přichází s něčím novým.



Měli jsme možnost poznat tyto lidi i mimo Taekwon-do. Jednou jsme byli na zámku a podruhé zase na pěší túře po okolí. Když jsme se z té výpravy vrátili, zašli jsme si se Svíťou sednout na terasu vedlejší hospůdky a za chvilku přichází Hwang Su-il se slovy, že nás málem nenašel. Parádně jsme si pokecali téměř o všem.



Moc mě mrzelo, že jsem musel z kempu odjet dříve. Potřeboval jsem si dát pár dní odpočinek před nadcházejícími danovými zkouškami. Když jsem se šel rozloučit s Petrem Reganem, Hwang Su-il mne odchytl a řekl, ať na něj chvilku počkám. Vzápětí přišel a mně a Svíťovi daroval tričko ze závodů v Japonsku jako dárek. Málem mi vytryskly slzy dojetím.



Zkrátka byly to pro mě nezapomenutelné chvíle, za které jsem moc rád. Poznal jsem zajímavé a pohodové lidi, nové tréninkové metody a utvrdilo mě to v tom, že příště už nebudu váhat, jestli pojedu. Příští kemp je pro mě jasná volba.



Tomáš Vodička - Kouzelník

Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14