TAEKWON-DO
Home / 2013 / Sekce informujeme / Podzimní soustředění 2013 - první dva dny
28.10.2013 / Podzimní soustředění (informace)

Podzimní soustředění 2013 - první dva dny

Dne 26. 10. 2013 v sobotu jsme se vypravili na každoroční podzimní soustředění, které se vždy pořádá před mistrovstvím ČR, a stejně jako již minulé roky se koná opět v Zákupech. To je malá vesnička mezi Mimoní a Českou Lípou.

Vyráželo se tedy v sobotu 26. 10. 2013 cca v 9:00 od ZŠ Vybíralova na Černém mostě a pro většinu účastníků byla doprava společná autobusem. Někteří, včetně mě, se do Zákupů dopravili po vlastní ose. Po příjezdu na místo konání se všichni pustili do přenášení věcí od autobusu do ubytovny a poté stavění tatami v tělocvičně.

Po skončení těchto aktivit následoval oběd, asi ve 12:30, a ihned po něm přenáška ohledně soutěžních pravidel v Taekwon-Do ITF, kterou vedl Ondra Vrábel.

V 15:00 započal první trénink, který byl zaměřen především na tuly a techniky v jednotlivých tulech. Tréninku se účastnili všichni z přítomných (někteří pouze jako kameramani). Jelikož se jednalo o první trénink na soustředění, nebyl příliš fyzicky náročný. Celý trval do 17:00 hod. Od 18:00 hod nás čekala večeře a od 20:00 do 21:00 večerní trénink. Na tomto tréninku se nejprve ještě probrala soutěžní pravidla (to, co se nestihlo odpoledne) a poté se starší cvičící odebrali na trénink silového přerážení, jehož vedení se nadšeně chopil Martin Svitek. Zbylí mladší cvičenci se pod vedením Ondry Vrábela zaměřili na trénink speciálních technik. Po skončení tohoto tréninku se všichni odebrali provést pravidelné úkony před spaním a od 22:00 již následovala večerka. Po večerním tréninku ještě dorazili dva účastníci, kteří akorát přijeli z Třeboně, kde byli na soustředění české reprezentace.

Druhý den, tedy v neděli započal snídaní od 8:00. Někteří odvážlivci (přiznám se, že já mezi nimi nebyl) se rozhodli již v 7:00 podstoupit ranní běhání. V 10:00 nás opět čekal trénink, který byl tentokrát zaměřený na speciální techniky pro vyšší pásky (modré, červené a černé) pod vedením Ondry Vrábela. Nižší pásky se věnovaly cvičení tulů, které vedl Martin Svitek. Celý trénink byl zakončen posilováním, rovněž pod odborným vedením Martina Svitka.

Ve 12:30 byl oběd a po něm jsme někteří odjeli auty do vedlejší vesnice, kde jsme fotili různé Taekwon-Do techniky a různé akce. Myslím, že se spousta fotek povedla a jistě si je můžete prohlédnout na našich stránkách v záložce Fotogalerie.
Po příjezdu z focení následoval ihned odpolední trénink v 15:00. Tentokrát byl zaměřen na matsogi, resp. nácviku kombinací na matsogi a později na rozvoj rychlostní vytrvalosti v matsogi. Celý trénink byl fyzicky hodně náročný, ale všichni jsme jej statečně zvládli. Trénink končil v 17:00 řádným protažením unavených svalů. Tradičně v 18:00 jsme se odebrali na večeři.

V 19:00 některé červeno černé a černé pásky čekalo přezkoušení na vyšší technické stupně, tedy Danové. V přezkoušení byl zahrnut celý zkouškový program. Začínaly se tuly, poté následovalo matsogi se sebeobrannou, poté speciální techniky a nakonec silové přerážení a teoretické znalosti. Všichni zúčastnění podali slušné výkony. Někteří lepší, někteří horší, ale bohužel jen někteří byly puštěni na prosincové zkoušky. Po skončení přezkoušení následoval individuální trénink, který výjimečně započal ve 20:30, a tudíž skončil v 21:30, tedy o půl hodiny déle. Po tréninku opět přišla pravidelná večerka.
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14