TAEKWON-DO
Home / 2020 / Sekce závodíme / Podruhé v historii zlatí
11.3.2020 / Czech Open (žáci, junioři a senioři)

Podruhé v historii zlatí

Víkend 28.2. – 1.3. patřil tradiční soutěži Czech Open pořádané Českým svazem Taekwon-Do. Jelikož se jedná o mezinárodní závody, dorazily kromě českých škol také zahraniční oddíly.
Kvůli rozšířené nákaze koronaviru platila již v některých zemích karanténa, tudíž tyto školy neměly možnost soutěž navštívit.

Oproti loňským ročníkům byl letos počet závodníků poněkud nižší – 370 soutěžících. To ovšem nebránilo tomu, aby se soutěž rozjela v plném proudu. Sobotní den zahájily technické sestavy seniorů, žáků a pokračovalo se ve sportovním boji, speciálních technikách a silovém přerážení. Druhý soutěžní den přišli na řadu junioři, kteří pokračovali ve stejném pořadí.

Drobná změna, která však nezpůsobila žádné potíže, nastala u rozhodčích. Museli totiž pracovat s jiným bodovacím systémem, než jsou zvyklí. Vzhledem k blížícímu se mistrovství Evropy byl využit systém, jenž se používá na mezinárodních závodech, aby se s ním rozhodčí, kteří budou na Evropě rozhodovat, naučili pracovat.

Našim závodníkům se velmi zadařilo, zejména Terce Štekerové, Jirkovi Novákovi a Honzovi Veškrnovi, kteří získali ve své skupině pohár za nejlepšího závodníka. Terka vůbec poprvé v historii zvítězila ve všech disciplínách a odvezla si čtyři zlaté medaile.

Úspěchy našich závodníků přispěly k tomu, že jsme se jako oddíl umístili podruhé v historii soutěže Czech Open na první zlaté příčce. Poprvé se tak stalo v před šesti lety v roce 2014.

Gratuluji všem k úspěchům a doufám, že budou trénovat i nadále, aby předvedli zdařilé výkony i v následujících soutěžích.

266 fotografií je k dispozici! Přidáme během dne tři rozhovory a sestřihové video, která je k dispozici na našem Facebooku, Instagramu a YouTube.
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14