TAEKWON-DO
Home / 2018 / Sekce informujeme / Pod taktovkou Supreme Mastera
24.9.2018 / Seminář s Velmistrem Kim Bok Manem

Pod taktovkou Supreme Mastera

Ve dnech 14. – 16. září se v rakouském městečku Bad Leonfelden konal seminář s Vel-velmistrem a spoluzakladatelem Taekwon-Do Kim Bok Manem. Seminář pořádala škola Taekwon-Do škola Velešín ITF ve spolupráci s Taekwon-Do Bad Leonfelden ITF, který je součástí velešínské školy.
Kromě Taekwondistů z pořádajících škol sem dorazilo i mnoho cvičenců z celé republiky. Všichni byli na seminář velice zvědaví, jelikož se jednalo ještě o starý styl Taekwon-Do, když bylo ještě téměř v kolébce. Sám Supreme Master Kim říkal, že to pro nás bude cesta do 50. a 60. let. A skutečně tomu bylo tak.

Jinak prováděné postoje, mnohdy obrácené nápřahy a pohyb, který ještě postrádá sine wave. Podrobný výklad a vysvětlování nás všechny donutily řádně se zamyslet nad technikami v Taekwon-Do.

Rovněž zapojení zbraní bylo pro všechny naprostou novinkou. Se sebeobranou proti noži jsme se již setkali, avšak cvičení sestav s nožem, krátkou tyčí a mečem rozhodně stálo za to. Výukou nás provázel Grand Master Brad Shipp, který je pravou rukou Kimo Bok Mana. Předváděl nám také nějaké sestavy, které jsme nezkoušeli, například s dlouhou tyčí. Mnohé techniky s touto zbraní byly téměř smrtící.

V sobotní večer se pořádal banket se Supreme Mastrem, kde všichni účastníci semináře dostali certifikát, tričko a jiné dárky. Kromě poděkování Masteru Kim Bok Manovi a Bradu Shippovi za perfektní seminář, se také přálo k narozeninám, jež druhý den slavil vedoucí školy v Bad Leonfelden, Wolfgang Bräuer. Párty pokračovala v plném proudu a padalo mnoho dotazů ohledně technik a původu Taekwon-Do, které Supreme Master rád zodpovídal. V pozdních nočních hodinách se dokonce několik odvážlivců pod vedením Grand Mastera Shippa zúčastnilo cvičení neoficiální sestavy Ko-Dang tul.

V nedělní závěr semináře nám Supreme Master ještě více přiblížil svůj styl Chun Kuhn Taekwondo a oznámil nám, že budeme všichni srdečně vítáni, když se rozhodneme navštívit jeho Do-Jang, jenž sídlí v New Yorku.

Celý seminář mne velmi příjemně překvapil a myslím, že jsem nebyl jediný. Pokud někdy budu mít příležitost zavítat do USA, zcela jistě bych se stavil na návštěvě v New Yorské tělocvičně a dal si další trénink.
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14