TAEKWON-DO
Home / 2013 / Sekce závodíme / Po roce znovu na Nitra Cup k našim východním sousedům
17.4.2013 / Nitra Cup (propozice a přihláška)

Po roce znovu na Nitra Cup k našim východním sousedům

Opět se na závody do daleké Nitry vydala třinácti členná sonkalácká výprava v barvách Sonkalu - Libor, Ali, Terka a Verča (alias kobra a kobra :D ), Míša, Lenka, Jirka Novák a Herbert a trojlístek sonkaláků hájící tentokrát barvy reprezentace - Jirka Huml, Jana a Vóďa ;).
Na závody náš trojlístek vyrazil v deset hodin autobusem s Chodova spolu s dalšími reprezentanty. Na cestě jsme měli jednu zastávku v Brně, kde se k nám připojili další reprezentanti. Cesta byla dlouhá, a tak jsme v autobuse zabíjeli čas hraním karet. Ten kdo prohrál určitý počet her, musel poté splnit nějaký úkol, proto se všichni snažili hrát jak nejlépe uměli. Ovšem někdy, i když se snažíte, vám tam ty správný karty prostě nepadnou.

Do Nitry jsme dorazili okolo páté hodiny, kde jsme se v hotelu setkali i s naší sonkaláckou družinou. Než jsme se šli vážit, musel jsem splnit svůj úkol po prohraných kartách. Mým úkolem bylo si před vážením na sebe obléct 20 různých věcí, které jsem si před vážením sundaval. Všem se úkol moc líbil.

Ráno začínali závody technickými sestavami nejvyšších danů, kde to spíše vypadalo na soupeření mezi reprezentanty. I naším sonkalákům se technické sestavy vydařili na jedničku. Téměř všichni si v této disciplíně vybojovali zlatou medaili. Dodatečná gratulace všem naším tulařům.

Odpoledne byl na programu sportovní boj, ve kterém mě některé výkony velmi zaujaly. Nemůžu zapomenout na skvělý výkon Jirky Kulhánka "Kulhoše" ve dvou váhových kategoriích, kde Kulhošovo matsogi všechny udivilo nejenom samotným výkonem, ale i nezdolným duchem, který ho neopouštěl po každém ukončeném zápasu, když přebíhal na vedlejší ring. Celkově vyhrál svoji váhovou kategorii a ve druhé vyšší váhovce skončil na druhém místě. I ostatní reprezentanti se prali hezky a udělali pěkné jméno naší reprezentaci.

Ze sonkaláků se mi nejvíce líbilo matsogi Míši Bártů, pro kterou to bylo jedno z prvních vystoupení ve sportovním boji. I ostatní sonkaláci se rvali jako lvi a proto náš oddíl vybojoval celkové druhé místo hned za českou reprezentací.

Nejúspěšnějšími juniory byli vyhlášení Terka Žilinská a Jirka Huml a poháry pro nejúspěšnější seniory putovali do české reprezentace pro Honzu Chaloupku a Martinu Kopeckou.

Tomáš Vodička
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14