TAEKWON-DO
Home / 2002 / Sekce závodíme / Opět 3x nejúspěšnější závodník a nejúspěšnější oddíl
22.6.2002 / II. Oblastní soutěž Praha

Opět 3x nejúspěšnější závodník a nejúspěšnější oddíl


Dnešní den patřil v tělocvičně ZŠ Vybíralova taekwondistům z Prahy a jejího blízkého okolí. Patřičně vyzdobená a nachystaná tělocvična poskytla 76 závodníkům z 6-ti oddílů 2 zápasiště pro technické sestavy a sportovní boj, po jednom stanovišti pro speciální techniky a silové přerážení. Před zahájením soutěže všichni účastníci uctili symbolickou minutou ticha památku zakladatele Taekwon-do Generála Choi Hong Hi, který zemřel minulý týden v sobotu.

Nejprve ke svým bojům nastoupili

seniorští závodníci. V této věkové skupině jsme měli tři zástupce - Tomáše Bobka, Martina Svitka a Honzu Dvořáka. V technických sestavách 6.-3. kup získal Honza bronzovou medaili. Kategorie 2. kup a vyšší znamenala stříbrnou pro Tomáše a bronzovou pro Martina. Po té následovala disciplína sportovní boj, kde se do finále váhové kategorie do 80kg probojovali Tomáš s Martinem. Zlato bez boje získal Martin, protože Tomáš tento boj kvůli zdravotní indispozici vzdal. Ve speciálních technikách bylo však pořadí obrácené. Do čtvrté disciplíny Taekwon-do ITF silového přerážení nastoupil jen Martin Svitek a vybojoval v 5ti technikách bronzovou medaili.



Dále následovala skupina žáků, kde jsme měli v akci hned několik želízek. Medailový triple, či-li tři zlaté medaile, získala Linda Deutschová (technické sestavy, sportovni boj a speciální techniky). Ke stejnému výsledku byl blízko i Matěj Kropáč, když mu třetí zlatou "vyfoukl" v technických sestavách 6. kup a vyšší Honza Konár. Po stříbrné medaili Matěj přidal zlato ze sportovního boje a speciálních technik. Další medaile přidala Klára Kolaříkova a Zuzka Kolmanová v technických sestavách 8.-7. kup (zlato a stříbro) a Iva Hřebačková s Pavlou Dvořákovou 6.-5. kup (rovněž zlato a stříbro). Do výčtu zlatých medailí musíme rovněž doplnit zlatou medaili Dominiky Bardonové ze sportovního boje (do 40kg), kde bohužel neměla žádnou soupeřku. Kov střibrné hodnoty si odnesla ze speciálních technik i Eliška Meyerová.



Poslední supinou pak byla ta juniorská. Zlaté medaile získali Milan Fulmek v technických sestavách 4.-3. kup a Lucka Kolmanová 8.-5. kup, která navíc přidala ještě zlato ve speciálních technikách. V tulech se tentokrát přiliš nedařilo Pavlu Zavadilovi, když hlavně díky vlastním chybám a nepřesnostem dovolil svému rivalu Marku Řeřichovi být lepším. Přesto Pavlovi náleži bronzová medaile v kategorii 2. kup a vyšší, stejně jako Michalu Růžičkovi. Chuť si oba naši závodníci značně spravili v další disciplíně, tedy sportovním boji, když získali zlaté medaile. Čtyři stříbrné, tedy po jedné z každé disciplíny, získala Bára Lála Sýkorová.



Závěrečné slavnostní vyhlášení nejúspěšnějších jednotlivců a oddílů bylo pro nás stejně úspěšné jako při první pražské oblastní soutěži:

  • Linda Deutschová - nej žákyně

  • Matěj Kropáč - nej žák

  • Lucie Kolmanová - nej juniorka b




  • Nejúspěšnější závodníci (SONKAL)
    Celkové pořadí oddílů:

  • Sonkal 16-15-13 (zlaté-stříbrné-bronzové)

  • Hwa-Rang 11-8-11

  • Dan-Gun 3-3-3

  • Hosinsool 3-2-9

  • Toi-Gae 2-2-4

  • Silla 1-3-8




  • Kompletní výsledkové listiny
    Tagy:

    Komentáře (0)


    
    TAEKWONDO
    Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
    Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
    Za finanční podpory
    Hlavního města Prahy
    Za finanční podpory
    Národní sportovní
    agentury
    Za finanční podpory
    Městské části Praha 14