TAEKWON-DO
Home / 2003 / Sekce závodíme / Obě juniorské Mistryně ČR 2003 ze Sonkalu
3.11.2003 / Mistrovství České republiky žáků, juniorů a seniorů

Obě juniorské Mistryně ČR 2003 ze Sonkalu



Od pátku 30. října do neděle 2. listopadu se jihočeské Třeboni uskutečnilo letošní Mistrovství České republiky. Poprvé v historii se společně uskutečnila Mistrovství ve všech třech věkový skupinách (žáci, junioři a senioři). Sloučení se více než pozitivně odrazilo na celkovém počtu závodníků, kteří se zapojili do samotného šampionátu. Po páteční registraci bylo jasné, že se soutěže zúčastní 454 závodníků z 24 škol z celé České republiky. Náš oddíl při této vrcholné akci rozhodně nemohl chybět a v Třeboni nás zastupovalo 26 závodníků, kteří sestavili 4 týmy (žákyně, juniorky, junioři a senioři. Především v tým tulech jsme čekali jak se našim bude dařit, protože v přípravě jsme právě této disciplíně věnovali velké množství času.

Na rekordní počet závodníků byla připravena i třeboňská hala – 4 zápasiště pro tuly a matsogi a po jednom pro wirok a t-ki. Vše podpořili samotné oddíly, když do soutěže vysla

li dohromady 42 rozhodčích a soutěž tak mohla mít velmi plynulý průběh. Ke zrychlení soutěže jistě značnou měrou přispělo i elektronické bodování a vyhodnocování zápasů ve sportovním boji na ringu č.2, které pro Český svaz TKD zajišťuje trenér našeho oddílu Ondra Vrábel.



Tři neúspěšnější oddíly seriálu Mistrovství ČR

Soutěž jako vždy začala technickými sestavami – tuly. Žákyně Lucka Slavětínská (8.-7. kup) a Ivana Hřebačková (4. kup a vyšší) si velmi zdárně poradily se svými soupeřkami a získaly 1. místa. V juniorech si rovněž 1. místa vysloužili Pavel Zavadil (I. dan a vyšší), Lucka Kolmanová (4.-3. kup) a Radka Koldinská (8.-7. kup). Další medailové pozice získali Dominika Bardonová (3. místo žákyně 4. kup a vyšší), Lukáš Topol (3. místo žáci 6.-5. kup), Barbora Sýkorová (2. místo juniorky 2. kup a vyšší), Milan Fulmek (3. místo junioři 4.-3. kup), Filip Janků (junioři 6.-5. kup), Pavel Bareš (senioři II. Dan a vyšší) a Hoang Huy (senioři I. dan). Po skončení soutěže jednotlivců nastoupily týmy žáků a žákyň, juniorské a seniorské týmy soutěžily až v neděli ráno. Byli jsme velmi zvědavi jak se našemu dívčímu týmu bude dařit bez jejich ostřílené kapitánky Lindy Deutschové, která bohužel musela Mistrovství vynechat kvůli zlomenému prstu. Děvčata však do soutěže nastoupila velmi sebevědomě a postupně se probojovala až do finále, kde předvedla skvělý výkon a týmovou práci v obou sestavách. Speciálně „kulomety“ které předvedly byly smrtící! Zlato našemu týmu žákyň patří právem. V neděli soutěž v týmových sestavách pokračovala a naši junioři po finálové bitvě obsadili výborné 2. místo. Tým seniorů oproti loňskému roku doznal menší obměnu, ale na jeho výkonech to nebylo znát a oproti minulému Mistrovství ČR, kdy vybojoval 2. místo si v letošním roce dokráčel až na stupínek nejvyšší. Týmu juniorek se bohužel nedařilo a vypadl hned v prvním kole.



Ve sportovním boji se nám rovněž dařilo, důkazem toho jsou 1. místa Dominiky Bardonové (žákyně -38kg), Báry Sýkorové (juniorky A -53kg) a velmi překvapující Petr Legner (junioři B +70kg). Ale ani druhá či třetí místa nejsou zklamáním – Lucka Kolmanová (2. místo juniorky B -53kg), Pavel Zavadil (3. místo junioři A -58kg), Martin Hlůže (3. místo junioři A -70kg), Lukáš Legner (3. místo junioři B -70kg), Ivana Hřebačková (3. místo žákyně -50kg), Slávek Vinogradov (3. místo senioři B +70kg) a Hoang Huy (3. místo senioři A -71kg), který velmi srdnatě bojoval se soupeři těžšími až o 15 kg !




Ve speciálních technikách (t-ki) si i přes silné nachlazení velmi dobře vedla Bára Sýkorová a vyskákala si opět 1. místo mezi juniorkami A. Lucka Kolmanová rovněž pravidelně útočí na na 1. místo mezi juniorkami B, ale tentokrát podlehla po dlouhém rozeskakování a skončila tak na 2. místě. V žákyních skončila o 1 bod na 3. místě Dominika Bardonová. Žákyně si v silně pozměněné sestavě doskákali v týmové soutěži pro 3. místo. Rovněž 3. místo získal mezi seniory B Slávek Vinogradov.



V poslední soutěžní disciplíně, wirok, na naše závodníky dolehla únava a také různé formy nachlazení a i proto jedinou medailí pro naše barvy bylo 3. místo týmu juniorů.



Juniorské Mistryně České republiky 2003 - Barbora (Lála) Sýkorová a Lucie Kolmanová (obě Sonkal)

Při závěrečném slavnostním vyhlašování Mistrů České republiky pro rok 2003 jsme ani tentokrát nevyšli naprázdno. Po Mistrech z roku 2001 (Linda Deutschová a Pavel Zavadil) a z roku 2002 (opět Linda Deutschová a Tomáš Bobek) si tituly odvezly Lucka Kolmanová (juniorka B) a Barbora Sýkorová (juniorka A). Již třetí rok v řadě se našim závodníkům podařilo získat tituly absolutních Mistrů ČR. Poslední vyhlašovanou kategorií bylo „Nejúspěšnější oddíl seriálu Mistrovství České republiky“. V loni jsme obsadili 5. místo a vyšší příčky jsme považovali za těžko dostupné. Jaký fatální omyl – v roce 2003 škola Sonkal obsadila celkově 2. místo !!!



Hodnocení výsledků Sonkalu na letošním Mistrovství vyznívá více než pozitivně. V příštím roce se budeme snažit zase nějakou tu medaili přidat a zůstat tak na špici.



Souhrnný přehled výsledků našich závodníků najdete v sekci úspěchy.



Výsledkové listiny ZDE (RTF formát).



Přehled Mistrů ČR a škol ZDE (RTF formát).

Tagy:

Komentáře (0)