TAEKWON-DO
Home / 2002 / Sekce závodíme / Nejúspěšnější žákyně opět ze Sonkalu
9.6.2002 / Mistrovství Čech žáků, juniorů a seniorů

Nejúspěšnější žákyně opět ze Sonkalu


Poslední závodní akcí v Třeboni v první polovinu tohoto roku bylo Mistrovství Čech žáků, juniorů a seniorů. V letošním roce došlo k oddělení Mistrovství Čech a Mistrovství Moravy a to jak místem tak termínem konání. Protože byla soutěž vypsána pro věkové skupiny žáků, juniorů i seniorů byla naplánována na oba víkendové dny.

Samotné soutěže se nakonec zúčastnilo více než 200 závodníků z 15ti oddílů. Závodníci ve všech třech věkových skupinách nezávodili jen o medaile, ale rovněž o body do žebříčku o Absolutního Mistra ČR. V třeboňské hale byly přichystány 3 zápasiště pro technické sestavy a sportovní boj a také stanoviště pro speciální techniky a silové přerážení. Plynulosti soutěže tentokrát scházel dostatečný počet rozhodčích, 17 rozhodčích z 15ti celkem zúčastněných oddílů je vzhledem k významu takovéto soutěže málo.

Sonkal, přes problémy s n

emocemi a zraněními stálých a úspěšných závodníků, vyslal 18 členů. V týmových disciplínách se prezentovali rovněž naše žákyně (3. místa v technických sestavách a speciálních technikách a 1. místo ve sportovním boji) a juniorky ve speciálních technikách. Od juniorského týmu jsme medaili očkávali, ale že to bude zlatá přeci jen ne. Děvčata ve složení Bára LálaSýkorová, Martina Bardonová a Lucie Kolmanová však skákala naprosto bezchybně a za svůj výkon si zlaté medaile zasloužila. Jako jediný tým získaly všech 9 bodů a předčily i tým Hwa-Rangu (reprezentantky Tošnarová, Holubová a Hambergerová) !



V technických sestavách jednotlivců tentokrát získala pro naše barvy jedinou zlatou medaili pouze Linda Deutschová (tul žákyně 4. kup a vyšší). Výborného výsledku, ale svým 2. místem dosáhla Ivana Hřebačková (tul žákyně 6.-5. kup). Třetí místa Milana Fulmeka (tul junioři 4.-3. kup), Dominiky Bardonové (tul žákyně 4. kup a vyšší), Pavly Dvořákové (tul žákyně 6.-5. kup), Tran Vu Huye (tul senioři I. dan a vyšší) a Pavla Zavadila (tul junioři I. dan a vyšší) jsou také dobrými výsledky.



Sportovní boj pak byl ve znamení dalších medailových umístění, nejprve Linda Deutschová 1. místo (žákyně nad 43kg), bohužel ve své kategorii neměla žádnou soupeřku. Dominika Bardonová poprvé bojovala se soupeřkou z jiného oddílu a přestože prohrála odváží si z Třeboně 3. místo. Matěj Kropáč obsadil rovněž 3. místo (žáci nad 38kg), nebýt však zranění palce mohl jistě pomýšlet na příčku nejvyšší, stejně tak ve speciálních technikách. Sportovní boj juniorek ve váhové kategorii do 60kg nám už podle rozlosování skýtal velkou šanci na zlatou medaili pro Báru Sýkorovou.

Přestože měla podle mnoha přítomných ve finále proti Anetě Jimenézové (TKD Klub Praha) bodovou převahu, rozhodčí z nám neznámého důvodu rozhodli v náš neprospěch. Svému vítězství se po skončení zápasu podivovala i sama Aneta. V soutěži seniorů jsme měli 2 zástupce - Tran Vu Huy (senioři do 71 kg) vybojoval ve finále s Honzou Klaškou, který u nás v oddíle hostuje, 2. místo. Tomáš Bobek si postupně poradil s oběma borci s plzeňské Naramy a získal zlatou medaili.



Speciální techniky nám přinesli v soutěži jednotlivců 1. místo Lály v juniorkách skupiny A a 2. místo Lindy Deutschové v žákyních. Tomáš Bobek se kvůli obnovenému zranění nohy z minulého týdne ze soutěže seniorů odhlásil, protože z velkých konkurentů tentokrát startoval jen Lukáš Vaněk.



V poslední disciplíně wirok, nebo-li silovém přerážení, jsme měli jen Lálu, která stejně jako na Oblastní soutěži minulý týden vybouchala 2. místo za Petrou Tošnarovou.



Při závěrečném vyhlašování nejúspěšnějších závodníků jednotlivých skupin jsme získali 1 ocenění, a to Linda Deutschová jako Nejúspěšnější žákyně. V celkovém pořadí oddílů nám patři 5. příčka se ziskem 6 zlatých, 5 střibrných a 10 bronzových medailí.



Kompletní výsledkové listiny
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14