TAEKWON-DO
Home / 2013 / Sekce informujeme / Národní seminář s Velmistrem Hwang Ho Yongem IX. Dan
8.12.2013 / Celorepublikový technický seminář s Velmistrem Hwang Ho-yongem (informace)

Národní seminář s Velmistrem Hwang Ho Yongem IX. Dan

7. prosinec 2013 byl ve znamení národního semináře, který byl veden naším Velmistrem Hwang Ho Yongem IX. Dan. Letošním místem konání byla sportovní hala Kampus v Brně, proto jsme byli nuceni vyrazit již časně zrána, jelikož začátek byl plánován na 10:00.
Jeli jsme dvěma auty. Jedno ve složení Martin Svitek, Jirka Novák, Jirka Huml a já vyráželo v 7:00 od Sviteků z Lužin. Druhé auto s posádkou Ondra Vrábel, Tomáš Vodička, Janča Kovářová a Wendy Benediktová jelo v 7:30 z Černého mostu. Sraz byl až na místě.

Jelikož jsem nebyl ve druhém autě, nevím, jak probíhala jejich cesta. Naše ale byla bez jakýchkoliv komplikací a díky zásluze paní Novákové jsme neumřeli hlady, jelikož nás na cestu vybavila spoustou zásob. Dokonce se mi podařilo na chvíli v autě usnout, což jsem uvítal s velkým nadšením. Na místo činu jsme dorazili něco kolem 9:00 a druhá část posádky již na nás čekala. Ihned následoval odchod do šaten, abychom se stihli převléci a následně již odchod do tělocvičny, kde jsme vyčkali všichni na příchod Velmistra Hwanga.

Poté, co nás přivítal, rozdělil nás Velmistr Hwang do dvou skupin. První skupina, jež se skládala z technických stupňů 2. Kup – 1. Dan, odešla s Velmistrem do vedlejší tělocvičny, ve které nebylo tatami. Tam se naše skupina věnovala cvičení tulů. Zbytek účastníků zůstal v tělocvičně s tatami a pod dohledem Martina Zámečníka VI. Dan byl podroben cvičení pádů na zem, přehozů přes záda, podmetů apod. Tento dopolední trénink trval 2 hod od 10:00 do 12:00. Odpoledne se skupiny prostřídaly a každá měla takový program, jako ta druhá skupina dopoledne.

Jelikož náplň obou skupin byla v podstatě stejná, budu psát pouze o dění v naší skupině, tedy 2. Kup – 1. Dan. Po odchodu do druhé tělocvičny následovala rozcvička. Po rozcvičce cvičení základních technik v postojích za chůze vpřed a vzad, jež se střídalo se cvičením technik ve dvojicích, kdy jeden z dvojice cvičil a druhý opravoval. V další části jsme se věnovali cvičení tulů a nácviku obtížných pohybů a technik v jednotlivých tulech. V našem časovém limitu jsme stihli projet tuly od Chon-Ji do Joong-gun. Velmistr mezi námi chodil a opravoval špatné techniky a vysvětloval jejich správné provedení. S tímto mu také vypomáhali MUDr. Rostislav Kaňka VI. Dan a Ondra Vrábel V. Dan.

Po skončení dopolední části se všichni přesunuli na oběd do blízké restaurace, která byla asi 70 m od haly. Zde si všichni dali pravděpodobně stejný oběd, což bylo polední menu hovězí vývar a kuřecí steak s rýží. Na některé cvičence nezbylo v restauraci místo, tak museli jít na oběd jinam.

Odpoledne se tedy skupiny prostřídaly a naše skupina byla v tělocvičně s tatami, kde se nám věnoval Martin Zámečník. Nejprve jsme se učili pády. Napřed pád stranou, poté pád vpřed a jeho různé variace jako například přes překážku apod. Po nácviku pádů následovala výuka různých technik přehozů přes záda a nějaké páky na ruce na zemi a také různé formy škrcení. Na závěr jsme se učili zápasit na zemi a zkoušet právě naučené páky na ruce a techniky škrcení. Celý tento blok trval rovněž 2 hod.

Úplný závěr semináře dostal na starost Martin Svitek, který měl za úkol zasvětit nás do tajů správného protahování po tréninku. Jako vždy si pro nás připravil zajímavou přednášku a ukázal nám některé cviky, které jsou potřeba provádět nejen po tréninku ale i ve volném čase, abychom si udržovali správné držení těla jak při každodenních činnostech, tak při cvičení. Bylo by na dlouho popisovat všechno, co říkal, kdo budete chtít, zeptejte se ho někdy sami.

Po skončení Svíťovi části byl již úplná konec semináře. Někteří účastníci odjeli ihned domů. Někteří zůstali a to buď ti, kdo byli členy reprezentace a měli jakýsi večírek na rozloučení se sezonou, anebo ti, kteří druhý den skládali zkoušky na Danové stupně.
.
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14