TAEKWON-DO
Home / 2019 / Sekce závodíme / Na zkušenou na Kickboxu
1.8.2019 / Kick box Czech Open

Na zkušenou na Kickboxu

Rok se s rokem sešel a je tu opět říjen, kdy se již tradičně zúčastňujeme pro nás neobvyklých závodů. Mám na mysli úplně odlišný styl boje, zápasy v kickboxu. Letos využili příležitost si zazávodit v tomto bojovém odvětví tři nováčci,
Ondra Faltin, Jan Veškrna a já a doplnila nás již ostřílená závodnice Jana Kovářová. Cenné rady nám po celý soutěžní den poskytovali koučové Ondřej Vrábel, Martin Svitek a Jirka Faltin a podporu dodávala Petra Veškrnová.

Naše závodní cesta začala standardně registrací a vážením v pátek večer, soutěžní den začal v sobotu ráno. První se do ringu na light-kontakt postavil Ondra, po těsném výsledku ale rozhodčí poslali do dalšího kola soupeře. Jako další na ring nastoupil Honza, který byl po třech dollyích, která zaduněla celou halou, diskvalifikovaný za tvrdost. Další v pořadí nastoupila Janča, která zúročila zkušenosti z minulého roku. Po vyrovnaném semifinálovém zápase se ale výsledek opět naklonil k soupeřce a Janča tak získala po těsném výsledku 1:2 bronzovou medaili. Jako poslední jsem na zápas v light-kontaktu nastoupila já a to rovnou do finálového zápasu. Prvním kolem jsem prošla raz dva, ve druhém kole se již začala projevovat “prázdninová fyzička”, ale nakonec jsem zápas dotáhla do vítězného konce.

Druhou disciplínou, které jsme se zúčastnili, byl semi-kontakt, neboli point-fighting. První nastoupil Ondra, kterému se bohužel proti soupeři nepodařilo prosadit. Dalším na řadě byl Honza, o kterém jsme věděli, že mu “semáč” bude sedět, protože je hbitý a rychlý. To se potvrdilo a Honza prošel lehce přes první kolo, následně i druhé, a i když nakonec ve finále narazil na zkušenějšího soupeře, odvezl si pohár za krásné druhé místo. První z holek se prala Janča, která se probojovala až do napínavého finále. V něm soupeřka získávala body jen za údery rukama, zatímco Janča bodovala hlavně nohama. Nakonec se finálové kolo dostalo do prodloužení, které skončilo opět vyrovnaným skóre a následovalo tak poslední kolo na “zlatý bod”. Ten po technice rukou získala a zápas tak vyhrála soupeřka. Janča si domů odvezla stříbrný pohár a další zkušenosti. Poslední sonkalačkou na tatami jsem byla já, svůj první zápas jsem prohrála, ale následně jsem uspěla v boji o třetí místo.

Nakonec jsme si v hale JEREMI pořídili společnou fotku na památku a rozutekli se do svých domovů.

Před závody jsem se obávala, zda se jako taekwondistka můžu v jednom ringu porovnávat se specialisty z Kickboxu, ale závody mě bavily a byla jsem ráda, že jsem možnost vyzkoušet si jiný bojový styl využila.
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14