TAEKWON-DO
Home / 2019 / Sekce závodíme / Na Czech Open 2019 opět druzí
2.7.2019 / Czech Open (žáci, junioři a senioři)

Na Czech Open 2019 opět druzí

V termínu 1.3. – 3.3.2019 se ve sportovním centru v Nymburku konaly největší mezinárodní závody v České republice, tradiční Czech Open. Stejně jako v předchozích letech se zúčastnila spousta zahraničních výprav, tentokrát z Estonska, Moldavska, Polska, Ruska, Řecka, Slovenska, Slovinska a Ukrajiny.
Také české školy poslaly velký počet svých závodníků a tak se celkové číslo zastavilo na hodnotě 399 závodníků, 9 zemí a 38 škol.

Naši školu nakonec reprezentovalo rovných 20 závodníků.

V pátek v podvečer proběhla registrace, vážení a hlavně vyhlášená nymburská večeře. Po registraci se jednotlivé školy rozjely do svých ubytoven a hotelů. Naše škola byla tentokrát ubytována v hotelu Garni kdesi uprostřed Nymburka. Byl to spíše studentský internát, ale i tak bylo ubytování slušné. Rozhodčí byli ubytováni zvlášť, někteří se dokonce do nymburských ubytovacích kapacit nevešli a museli třeba až do Sadské.

Večer byla na programu již jen porada koučů a pak hurá na kutě!

V sobotu ráno jsme se sešli v hale už v půl osmé na vydatnou snídani. Pak do haly, pořádně se rozcvičit a v 8:30 jsme již stáli na slavnostním nástupu a odříkávali slib Taekwondo. Před začátkem soutěže proběhlo vyhlášení nejlepších žáků a žákyň svazového žebříčku za rok 2018, kde naší školu reprezentoval Ondra Faltin.

Po nástupu se všichni rozhodčí rozdělili na všech šest ringů a začalo se závodit. Tentokráte byli na řadě nejdříve senioři a seniorky, velmi brzy se k nim připojili starší a mladší žáci a žákyně. Odpoledne se potom rozjela soutěž ve sportovním boji, speciálních přerážecích technikách a silovém přerážení. Celkově jsme dosáhli slušných výsledků a jméno Sonkal Praha bylo při vyhlašování výsledků slyšet velmi často. Zelené pásky starších žákyň dokonce na stupně vítězů nikoho jiného nepustily. Lea, Tea, Barča a Anežka si rozdělily všechny 4 medaile. Všechny ringy jely podle časového plánu a tak po šesté hodině večerní mohlo dojít k vyhlášení nejlepších jednotlivců v kategorii seniorů a žáků. Výsledky našich závodníků můžete najít v soutěžní sekci. Nejlepšími jednotlivci byli za naší školu vyhlášeni Jirka Novák, jako nejúspěšnější senior a Terka Štekerová, jako nejúspěšnější seniorka. Oba naši reprezentanti tak před nadcházejícím Mistrovstvím Evropy ukázali výbornou formu.

Odpoledne potom dorazili na vážení naši junioři a juniorky. Všichni se do své váhové kategorie vešli s velkou rezervou několika stovek gramů a mohli jsme se spokojeně navečeřet.

Večer došlo v kongresovém sále sportovního centra k vyhlášení nejlepších jednotlivců a škol ve svazovém žebříčku za rok 2018 i v kategorii juniorů a seniorů. Naše škola zvítězila v kategorii technických sestav a v celkovém součtu za technické sestavy a sportovní boj jsme obsadili třetí místo. Za jednotlivce převzali ocenění Terka Štekerová, Katka Vítečková, Honza Veškrna a Jirka Faltin.

Po vyhlášení jsme zbytek večera strávili diskuzí s kamarády z Taekwonda a jedním členem ragbyového týmu Tatra Smíchov v místní restauraci.
V neděli byly na pořadu dne kategorie juniorů. Ráno bylo vše podle stejného scénáře – příjezd z hotelu, snídaně, nástup. Poté se začalo závodit a všech pět našich juniorů a juniorek splnilo naše očekávání a vyhráli téměř vše, co se dalo. Jen ve speciálních přerážecích technikách se několika juniorům nepodařilo skočit nominační techniku.

Stejně jako v sobotu se organizátorům podařilo splnit časový plán a kolem šesté hodiny večer došlo na vyhlášení nejúspěšnějších škol. Naše škola nakonec obsadila ve veliké konkurenci druhé místo a od první Karviné nás dělila pouze jedna zlatá a čtyři stříbrné medaile.

S výsledky a předvedenými výkony jsme byli celkem spokojeni a většina závodníků byla po sportovní stránce dobře připravena. Kde máme podle mě mezery, je správné nastavení v hlavě závodníků. Všichni trénujeme, makáme, potíme se na tréninku, ale když nastupuji do závodu s tím, že prohraji, dostanu „bídu“, neskočím nominačku, tak se to může na předvedeném výkonu odrazit. Všichni přece někde uvnitř víme, že jsme dobří, spousta sonkaláků patří ke špičce českého Taekwonda a i toho evropského, tak si pojďme více věřit! On si totiž i soupeř všímá toho, jak se tváříme a i jemu se hůře nastupuje proti někomu, z koho vyzařuje bojovnost a přesvědčení. Můj kamarád vždycky říká, že před zápasem „pouští zlo“ na soupeře :-) Tak pro příště – makáme a hlavně věříme si, protože jsme borci a máme na to :-)

Závodů se náš oddíl účastní pravidelně a to nejen v České republice. Učíme nejen sport, ale bojové umění v celé jeho šíři. Cílem je zdravý životní styl, zlepšování kondice, techniky a sebeobrana. Nábor pro děti, mládež a dospělé probíhá po celý rok v našich tělocvičnách – Černý Most, Petřiny, Horní Počernice, Hloubětín, Velké Přílepy. Informace k náboru zde
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14