TAEKWON-DO
Home / 2015 / Sekce závodíme / Mládež u Labe
17.5.2015 / 1. setkání STM

Mládež u Labe

Třetí květnový víkend patřil v Nymburce setkání talentované mládeže taekwonda itf. Taekwondisté a taekwondistky nejprve absolvovali předzávodní registraci spojenou s vážením a po chutném obědě následoval `trénink` pod taktovkou Oddělení dětí a mládeže. Protože počasí přálo, navzdory předpovědím, odmítli jsme pobyt v připravených tělocvičnách a zajímavých 90 minut s podtitulem `velmistři taekwonda` proběhlo na fotbalovém hřišti.
Na 15. hodinu se všichni účastnici již sešli ve sportovní hale a začalo náročné porovnávání výkonnosti jednotlivců a týmů. Sobotní odpolední program patřil sestavám obou věkových skupin (žáci a junioři) a následně se dostalo i na kompletní sportovní boj žákovské skupiny a čas předcházející večeři i soubojům juniorů. Aby toho nebylo málo, tak jsme stihli odsoutěžit i některé kategorie speciálních technik.

Na trenéry a asistenty v sobotu večer čekal po večeři ještě jeden bod - přednáška Mgr. Tomáše Novohradského o aspektech sportovního tréninku dětí a mládeže. Obsah i forma přednášky byly velmi zajímavé a pro naši další činnost přínosné a dovolím si říci inspirující.

Nedělní ráno se nemilosrdně přiblížilo a spolu s ním i druhý soutěžní den, který začal tam kde předchozí skončil - sportovním bojem juniorů, které za nedlouho vystřídaly juniorky. Své intermezzo mělo i silové přerážení, pochopitelné jak mezi jednotlivci juniorů a juniorek, tak i v týmové soutěži. Závěr soutěžních klání patřil napínavému finále sportovního boje chlapeckých týmů mezi STM Praha 2 a Jižní Čechy. Vrtkavá štěstěna vítězství se po prodloužení přiklonila na jihočeskou stranu.

Při závěrečném vyhlašování byly oceněni poháry:
- Vojtěch Kropáč, žák, Severní Morava
- Vendula Bluchová, žákyně, Severní Morava
- Jan Novák, junior, Praha 2
- Barbora Kotásková, juniorka, Severní Morava

Našemu středisku patřila tentokrát velmi těsně druhá příčka když zvítězila Severní Morava:
1. Severní Morava - 16-8-13
2. Praha 2 - 15-18-35
3. Jižní Čechy - 9-8-11

Členům našeho oddílu se dařilo velmi solidně o čemž svědčí namátkový výběr vítězů - Nela Morkovcová, Ondra Faltin, Franta Sakař a Veronika Žilinská. S kompletními výsledky se budete moci brzo seznámit v sekci úspěchy.

Velmi rádi doplníme nováčky do našeho závodního týmu. Zcela jistě z aktuálních členů sonkalu, kteří nyní trénují prvním rokem okusí na podzim své první soutěžní klání. A ti, kteří se začátkem cvičení ještě váhají, uvítáme v září při náborech v ZŠ Vybíralova a ZŠ Petřiny jih. Nezapomeňte, že taekwondo lze cvičit v jakémkoliv věku a bez ohledu na fyzickou zdatnost, protože principem tréninků je postupné zlepšování nejen techniky našeho bojového umění, ale i kondice.




Střediska talentované mládeže sdružují děti a mládež, v rámci republikových setkání jim dávají možnost potkat taekwondisty z jiných částí republiky. Při společných trénincích mají možnost se společně něco naučit a při seminářích a přednáškách získat zajímavé informace o historii bojového umění a jeho moderních trendech. Vrcholem jsou pak soutěžní porovnávání dovedností a výkonnosti. Členem STM může být každý mladší 18 let, pokud poctivě a pravidelně cvičí. Jestli ještě necvičíš, začni třeba u nás. Nábor do kurzů bojového umění taekwondo probíhá po celý rok. Získáš kondici, sílu se bránit, možnost se porovnat s ostatními i poznat nové přátele. Informace k náboru zde
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14