TAEKWON-DO
Home / 2016 / Sekce závodíme / Mistrovství očima kouče
14.11.2016 / Mistrovství České republiky žáků, juniorů, seniorů a veteránů

Mistrovství očima kouče

Letošní Mistrovství České republiky se po několika letech opět konalo ve sportovní hale Vodova v Brně ve dnech 11.-13.11.2016. Dovolím si podotknout, že se v této hale ani po několika letech nic nezměnilo a některým z nás se vybavili vzpomínky z doby, kdy jsem ještě sám aktivně závodil, jak se nám podařilo pokazit scénku sebeobrany … Ale dost už o starých dobrých časech a povím Vám něco o tě
ch současných závodnících, úspěších a neúspěších.

Cesta do Brna až na malé zádrhely na D1 proběhla bez velkých zdržení a tak se podařilo naše závodníky včas a řádně zaregistrovat. Konečně jsme si mohli užít roli koučů se vším všudy bez vedlejších pomocných funkcí s registrací ostatních oddílů. Čekalo nás několik administrativních novinek, se kterými jsme se zdatně vypořádali a mohli jsme se ubytovat v nám již známém hotelu CITY Brno. Kvalita ubytování byla dle našich očekávání a tak nedošlo k žádnému výraznému zklamání. Jen podle toho, co jsem slyšel, někomu netekla na pokoji teplá voda.

Sobotní klání patřilo našim juniorkám a žákyním, juniorům a žákům. Musím říci, že mně velmi potěšil tým žáků, jež na soustředění nebyli schopni při sestavách kráčet stejnou nohou více než dva kroky. Nakonec se jim podařilo obstát v konkurenci a obsadili 3. místo. Kompletní přehled úspěchu našich žáků a juniorů můžete shlédnout zde, ale upozorňuji, že je to velmi dlouhý seznam. Chtěl bych především pogratulovat všem medailistů MČR a zejména pak těm, kteří získali tituly nejvyšší, tituly absolutních mistrů ČR:

• Kateřina Vítečková, juniorka B
• Tereza Štekerová, juniorka A
• Jiří Novák, junior A

Nedělní den pak patřil seniorským a veteránským závodníkům. V seniorských kategoriích je vždy velmi těžké se prosadit a natož pak obhájit prvenství z let předešlých. Neočekával jsem tedy tolik úspěchů, které jsem prožil se svými svěřenci v sobotu. Utkaní od utkání, u kterých jsem měl čest být, jsem se přesvědčoval o kvalitě našich závodníků a o tom, že příprava, kterou naši závodníci prošli, byla naplánována správně, měla smysl a přinesla ovoce. Naši senioři a veteráni ovládli stupně vítězů a jméno naší školy SONKAL, bylo vyvoláváno častěji, než bývá u této skupiny závodníků zvykem. Kompletní přehled úspěchu našich seniorů a veteránů můžete shlédnout zde. Gratuluji všem seniorským a veteránským medailistů MČR a zejména pak těm, kteří získali tituly absolutních mistrů ČR:

• Jiří Faltin, veterán
• Jana Kovářová, seniorka A
• Tomáš Vodička, senior A

Nedělní klání se bohužel neobešlo bez zranění. Přejeme Jirkovi Humlovi brzké uzdravení.

Musím také vyzdvihnout výkony naších týmů, které získali také mnoho cenných medailí. Naše týmy získaly tato umístění:

• Tým tul senioři, 1. místo
• Tým wirok seniorky, 1. místo
• Tým tul juniorky, 2. místo
• Tým t-ki juniorky, 3. místo
• Tým tul žáci, 3. místo
• Tým t-ki seniorky, 3. místo
• Tým matsogi seniorky, 3. místo

V soutěžní disciplíně Sebeobrana ovládl SONKAL obě skupiny a získal tato ocenění:

• Sebeobrana 1 proti 2 útočníkům, 1. místo
• Sebeobrana 1 proti 3 útočníkům, 1. místo

Po čas mého koučování našich závodníků při nedělních kláních jsem si v hlavě sumarizoval úspěchy a začínal jsem tušit, že náš oddíl SONKAL bude zcela jistě patřit mezi tři nejlepší školy MČR. Po všech těch přesvědčivých výkonech, jsem si začal pomýšlet na příčku nejvyšší a mé přání bylo vyslyšeno. Škola Taekwondo ITF Sonkal Praha, díky obrovské dřině a vynaloženému úsilí všech závodníků, obsadila celkově první místo v pořadí škol a získala tak pohár pro nejúspěšnější školu Mistrovství České republiky 2016. Poděkováni patří všem závodníkům a studentům, kteří se přímo i nepřímo zasloužili o tento titul.

Chtěl bych vyzdvihnout přístup rodičů, kteří nám pomohli s odvozem našich závodníků na tuto soutěž. Poděkování patří zejména paní Černé-Veškrnové, panu Zelenkovi, panu Hrstkovi, dále rodičům Novákovým, Štekerovým a Machovým. Vážíme si Vašeho zájmu a pomoci.

Sonkaláci, odvedli jste dobrou práci, ale už teď je na Vás, abyste v příštím roce tituly nejvyšší minimálně obhájili



Závodů se náš oddíl účastní pravidelně a to nejen v České republice. Učíme nejen sport, ale bojové umění v celé jeho šíři. Cílem je zdravý životní styl, zlepšování kondice, techniky a sebeobrana. Nábor pro děti, mládež a dospělé probíhá po celý rok v našich tělocvičnách na Černém Mostě, Petřinách a v Horních Počernicích. Informace k náboru zde
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14