TAEKWON-DO
Home / 2017 / Sekce závodíme / Mezinárodní klání v Nymburce s pěti sty účastníky
22.3.2017 / Czech Open (žáci, junioři a senioři) - propozice

Mezinárodní klání v Nymburce s pěti sty účastníky

Myslím, že název Czech Open se téměř každému, kdo cvičí Taekwon-Do ITF alespoň v ČR, zakořenil hluboko pod kůži a stal se mu natolik známým jako třeba hlavní město jeho země. Czech Open je totiž skutečně mezinárodní soutěž, která každoročně vítá spoustu soutěží
cích, kteří se do Nymburka sjíždějí z různých koutů světa, a každým rokem jejich počet nesmírně roste. V letošním roce se číslo účastníků vyhouplo nad 500, což je skutečně chvályhodné.

Začátek soutěže připadl na pátek 17. 3. 2017, kdy proběhla registrace účastníků a také vážení. Oproti minulým ročníkům byla změna v tom, že soutěžní skupina seniorů letos soutěžila společně se žáky v sobotu a junioři až v neděli. Ti se tedy mohli zvážit a tím pádem i dorazit až v sobotu namísto pátečního večera.

Vzhledem k velkému počtu účastníků nebylo možné všechny ubytovat na hotelu ve sportovní hale, kde dostali přednost pochopitelně zahraniční oddíly, musela část členů Sonkalu bydlet na jiném místě v Nymburce. Pouze ti, kteří byli ve funkci rozhodčích, dostali pokoj přímo ve sportovní hale. Když však nadešel čas večeře, zjistili jsme, že se vyskytl malý problém s lístky pro rozhodčí, kteří rozhodovali pouze jeden soutěžní den. Nedozvěděl jsem se přesně, co se stalo, ale tento problém se brzy bez nějakých potíží vyřešil a všichni jsme dostali jídelní lístky a dopřáli si výbornou večeři.

Zbytek večera probíhal v tradičním duchu, kdy jsme se přivítali se ostatními závodníky a prohovořili několik věcí. Pak již následoval čas, abychom se odebrali do postelí a řádně se připravili na druhý den.

V sobotní den měli být všichni závodníci i rozhodčí v soutěžní hale v 8:00 ráno a okolo 8:30 mělo začít slavnostní zahájení. Kvůli technickým problémům se však zahájení opozdilo téměř o hodinu. Soutěž zahájily Tuly žáků a žákyň, které vystřídalo Matsogi této věkové skupiny, a na konec speciální techniky. Po obědě nastoupili na řadu senioři, jejichž soutěž probíhala ve stejném sledu rozšířená o disciplínu silového přerážení.

Vzhledem ke zpožděnému začátku všichni zúčastnění očekávali konec soutěžního dne v pozdních večerních hodinách. Avšak si málokdo povšiml, že v hale postavili o jeden ring navíc, než bývalo zvykem. Díky tomu se soutěž neuvěřitelně urychlila a sobotní klání skončilo dříve než v 19:00. Pak následovala večeře, po níž mnozí odešli do pokojů či se šli společensky uvolnit a občerstvit do společenského sálu, což ovšem platilo pouze pro ty, kteří již měli ten den splněnou soutěž.

Druhý soutěžní den patřil juniorské skupině, která byla ze všech nejpočetnější. Většina seniorů zde zůstala v roli rozhodčích, kteří posuzovali výkony nižší věkové skupiny. Při pohledu na zápasy v Matsogi mnohdy zůstával rozum stát, neboť v juniorské skupině závodníků každý oplývá neuvěřitelným množství energie a některé zápasy byly opravdu divoké, co se týče rychlosti pohybu soutěžících. Většina z nás pouze vzpomínala na ty časy, kdy jsme se taky dokázali takto rychle pohybovat
.
Velký počet závodníků měl za následek, že se soutěž v neděli protáhla až téměř do 16:00 hod. Což je ale i tak krásný čas, kdy se ještě stihlo slavnostní vyhlášení vítězů kategorií i absolutních vítězů turnaje a také nejúspěšnějších škol, a každý se ještě dostal včas domů, pokud samozřejmě bereme v úvahu české školy.

Letošní Czech Open mne opravdu potěšil, co se týče kvality závodníků, zápasů a především celé organizace soutěže.

Těším se znovu za rok



Závodů se náš oddíl účastní pravidelně a to nejen v České republice. Učíme nejen sport, ale bojové umění v celé jeho šíři. Cílem je zdravý životní styl, zlepšování kondice, techniky a sebeobrana. Nábor pro děti, mládež a dospělé probíhá po celý rok v našich tělocvičnách -Černý Most, Petřiny, Horní Počernice, Hloubětín, Velké Přílepy. Informace k náboru zde
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14