TAEKWON-DO
Home / 2015 / Sekce závodíme / Mezinárodně mezinárodní soutěž
1.4.2015 / Czech Open (žáci, junioři a senioři) propozice a přihláška

Mezinárodně mezinárodní soutěž

V sobotu 28. března 2015 čekalo závodníky nejen z České republiky znovu porovnání sil s druhými. Konal se každoroční Czech Open v
Nymburce, jejž svou návštěvou poctili i soutěžní týmy ze zahraničí. Jednalo se o oddíly z Anglie, Arménie, Gruzie, Ruska, Polska, Finska, Ukrajiny a Francie. Samozřejmě z českých škol přijeli účastníci z Čech i Moravy. Celkový počet zúčastněných se pohyboval okolo tří set závodníků.

Závody započaly tradičně registrací účastníků cca v 10:00 a vážením těch, kteří se rozhodli změřit síly ve sportovním boji. Všichni jsme byli ubytovaní v opět v hotelu, jenž je součástí sportovní haly v Nymburce. Oficiální zahájení soutěže proběhlo ve 14:00.

První nastoupili na soutěžní plochu žáci, kteří soutěžili v technických sestavách. Dále pokračovala soutěž technických sestav kategorií juniorů (a samozřejmě juniorek) a poté kategorie seniorská. Potom následovala soutěž žáků ve speciálních technikách a sportovním boji. Pokračovalo se silovým přerážením v kategorii juniorů skupiny B, jejich speciálními technikami a sportovním bojem. Konec sobotní části soutěže se uskutečnil okolo 19:30.

Pak se všichni závodníci i rozhodčí odebrali na večeři, později do svých pokojů či na občerstvení do hotelového baru. Členové kategorií juniorů A a seniorů obou skupin museli ještě načerpat sílu na druhý den, kdy je čekalo pokračování soutěže.

Na druhý den se měnil čas, tudíž každý musel vstávat o hodinu dříve než minulý den. Naštěstí si toho byl každý vědom a nikdo nezaspal. Zahájení druhého soutěžního dne započalo v 8:30. Předtím se všichni řádně nasnídali, aby doplnili energetické zásoby a vrhli se vzhůru do boje.

Pokračovalo se kategorií juniorů a juniorek skupiny A. Soutěžili ve sportovním boji, speciálních technikách a silovém přerážení. Totéž se týkalo později kategorie seniorů.
V neděli závody skončili okolo 12:00. Všichni závodníci i rozhodčí odešli na zasloužený oběd a nakonec proběhlo závěrečné vyhlášení nejlepších závodníků i nejlepších škol. První místo za školy získal Frýdek-Místek. Na druhé příčce se umístil TKD club Brno a na třetí klub Karviná.

Celkovou atmosféru závodů hodnotím jako velice příjemnou a pohodovou s výbornou organizací. Veškeré disciplíny na sebe navazovaly a nikde nedocházelo ke zdržením.
Těším se na příští rok a doufám, že bude podobná účast jako letos.

Na programu Sport5 běžela reportáž z nedělní soutěže, podívejte na celý pořad





Závodů se náš oddíl účastní pravidelně a to nejen v České republice. Učíme nejen sport, ale bojové umění v celé jeho šíři. Cílem je zdravý životní styl, zlepšování kondice, techniky a sebeobrana. Nábor pro děti, mládež a dospělé probíhá po celý rok v našich tělocvičnách na Černém Mostě, Petřinách a v Horních Počernicích. Informace k náboru zde
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14