TAEKWON-DO
Home / 2014 / Sekce závodíme / Lov kaprů nám jde!
16.12.2014 / Třeboň Open - žáci, junioři a senioři (tul, matsogi, t-ki a wirok) propozice a přihláška

Lov kaprů nám jde!

Šestý ročník Třeboň openu se o jeden kousek příblížil svému předchůdci Vánočnímu poháru školy Naeryo chagi, který se konal v Českých Budějovicích. Tradici předvánoční soutěže jsme nejen převzali, ale i rozšířili počtem disciplín na čtyři.
I když naše výprava v tomto roce nebyla tak silná jako v předchozích ročnících tak to vynahradila odhodláním udržet \"pronájem\" putovního poháru o další rok. Velmi kvalitní výkony předvedl v sestavách především Jirka Novák, který vyhrál kde co i ve dvojitých startech (mezi seniory a vyšší technické kategorie) a jedinou porážku zaznamenal až od Dominika Sluky v kategorii junioři II. dan a vyšší. Velmi pěkný výkon Jirka pak předvedl ve sportovním boji, kdy svoji kategorii vyhrál, přestože na něj ve finále čekal zkušenější sonkalák Lukáš Veverka. Kluci si dali reprízu tulového finále seniorů s I. danem. Dvojité sonkalácké finále si střihly ještě Tereza Štekerová a Lenka Hrstková v tulech a Vendy Benediktová a Tereza Žilinská (zvítězily vždy prvně jmenované).

Velmi pěkný výkon předvedla Maruška Lutzová ve sportovním boji. Její výkon byl pro mne příjemným překvapením, protože nepatři k \"bitkařkám\".

Svou kvalitu ve speciálních technikách potvrdili Jirka Novák s Terezou Štekerovou, oba vítězní.Tereza přidala zlato ze silového přerážení.

Přestože jsme letos celkem bojovali s malým počtem rozhodčích, tak měla soutěž vynikající spád a vše do sebe krásně zapadalo. Závěrečné vyhlašování nejúspěšnějších jednotlivců krátce po 17. hodině stvrdilo medailové výkony z celé soutěže:

- junior Jiří Novák (3-0-0), Sonkal
- juniorka Tereza Štekerová )3-0-0), Sonkal
- senior Patrik Tuzar 2-0-1), Panter
- seniorka Anna Pösingerová (3-1-0), Kwang Myong
- žák Nguyen Hai Trieu (1-1-0), Nomo
- žákyně Anežka Čurdová (3-0-0), Won-Hyo

Sonkal s přehledem uhájil putovní pohár Františka Elexhausera a od roku 2011 je v našem nepřežitém držení. První tři příčky zůstaly v držení pořádajících škol:
1. Sonkal (16-16-10)
2. Tong-Il (8-6-17)
3. Won-Hyo (8-3-16)

Sonkaláci a sonkalačky zakončili úspěšnou soutěžní sezónu a po novém roce se na pravidelných trénincích v ZŠ Vybíralova a ZŠ Petřiny jih začnou připravovat na novou, která začíná Pohárem Českého svazu Taekwon-Do ITF v polovině února.
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14