TAEKWON-DO
Home / 2006 / Sekce informujeme / Letní soustředění
24.8.2006 / XXIII. Oddílové soustředění

Letní soustředění



Stejně jako v minulých letech jsme se na závěr letních prázdnin vydali na soustředění. Již po několikáté osvědčený model 10 denního soustředění v Malých Svatoňovicích jsme zvolili i pro tento rok. Letošního soustředění se zúčastnilo celkem 54 taekwondistů. Věkové rozpětí čítalo účastníky od 6 do 36 let a technické stupně od držitelů základního technického stupně 10. kup až po III. dan.

Pro tréninky došlo k rozdělení na dvě výkonnostní skupiny – do zeleného a od zeleného pásku v

ýše. Tréninky obou skupin probíhali souběžně v tělocvičně a sportovní hale. Náplň tréninkových jednotek byla v závislosti na příslušně skupině, ale postupně se dostalo na procvičení technik do sestav, sestav, kopů, speciální technik, silového přerážení, nácviků boje a také sebeobrany. V trénincích nechyběla cvičení na rozvoj fyzických schopností – rychlosti, vytrvalosti a síly.



Aktivity mimo tréninky zahrnovaly letní hru pro mladší účastníky, kteří stejně jako v loňském roce byli rozděleni do čtyř týmů a společně bojovali o celkové vítězství. Závěrečná disciplína patřila kapitánům (kapitáni byli letos z řad držitelů I. danů a 1. kupů). Kapitáni měli za úkol v co nejkratším časovém úseku sníst, tedy spíš zhltnout, přidělenou porci ovocného dortu. Jak se jim to povedlo můžete zjistit v naší videogalerii. Vloženou disciplínou byla i soutěž v akčních scénkách, které si připravili jednotlivé týmy za pomoci svých kapitánů. Tato soutěž vznikla poprvé v loňském roce a hned si získala velkou popularitu. V roce letošním byla kvalita předvedených scének opět o stupínek vyšší. Sestřih ze scének se nachází ve videogalerii. Aby ani starší a vyšší technické stupně nezůstali ochuzeni uspořádali jsme další soutěž a to v připraveném krokovém boji. Ve výsledné podobě se jednalo o soutěž v mixu sambo, ibo, ilbo a mobum matsogi.V obou soutěžních kategoriích – 10. – 6. kup a 5. kup a vyšší bylo nač se dívat. Především vyšší technické stupně potvrdili svoje zkušenosti získané léty tréninků a finálová utkání byla bitvou jak se patří. V nižší skupině nakonec zvítězila Veronika Holečková s Veronikou Pacasovou, a mezi vyšším stupni Honza Legner s Martinem Svitkem. Některé dvojice si opravdu sáhli na dno svých sil a pro cenu, která byla za vítězství, byli ochotné udělat maximum ? Přeci jen kdo by nechtěl velký nafukovací člun až pro tři osoby ;) Co bylo, ale důležitější než vítězství jsou samotné výkony, kreativita a v neposlední řadě ohromná porce legrace ! Rovněž sestřih z této soutěže je ke stažení ve videogalerii.



V průběhu soustředění k nám zavítal i tří členný tým renomovaného serveru www.budogirls.com, který fotil a natáčel naše děvčata.



Celé soustředění si můžete přiblížit na více než 600 fotografiích. Tradičně jsme si vyhradili několik hodin na zachycení fotografií mimo tělocvičnu.

Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14