TAEKWON-DO
Home / 2012 / Sekce informujeme / Letní kemp s Mistrem
10.8.2012 / Letní kemp Taekwon-do

Letní kemp s Mistrem

Tenhle rok jsem vůbec článek o kempu nechtěl psát, ještě bych vás omrzel. Chtěl jsem sem možná jen dát pár fotek, ale nakonec mě přece jen múza trochu
políbila, tak pár vět vyplodím. Kemp byl tradičně ve Sklárně u Žihle, což je staré a nehezké ubytování s nedobrým jídlem, ještě tu skoro není signál a wifina je předpotopní, aneb jediné připojení, které omezuje výkon ještě víc, než můj počítač. Poslední 2 věci si užíváte, jen když jste zpátečníci z lesa, třeba jako já.
Člověk by od jubilejního desátého kempu očekával, že bude vyšperkovaný, že se stane legendárním, hromada lidí, hromada VIP návštěv, něco navíc, jako když slavíte osmnáctiny. Jenže, kdo vlastně říká, že by desátý měl být lepší, než třeba osmý nebo první. A ikdyž nepřijel nikdo kalibru Hwang Su Ila nebo Kim Ung Chola, tak jsem si ho nakonec užil. Podruhé v životě jsem si zacvičil pod repre trenéry Honzou Mračkem a Honzou Klaškou a bylo to super, umí spojit inteligentní trénink s teorií a srandou, takže jsem si pár věcí odnesl a vyzkouším je na vás. Zacvičil jsem si po několikáté pod Paulem Dekkerem (Holandský šestý, od neděle sedmý Dan) a zas to bylo jinak, přes hodinu se skákalo, všechno jen ne základní t-ki a když se III. a IV. Dany z celé republiky egoisticky hecují (i beze slov), tak se skáče krásně, vlastně jsme to nebrali ani jako trénink, jen ráno nohy fakt bolely (a přestávají až teď). Paul Knighton (VI. Dan z Británie) řekl, že bude lehký trénink, takže tak polovina osazenstva vždy v pauze sípala v předklonu opřeni o kolena. Zpestřením byla přítomnost Alexandrise z Moskvy (VI. Dan), tvrdý ruský trénink na pohyb v matsogi. Zajímavé bylo, že to co považoval za základ jsme neznali. Základní kombinaci přední zadní ruka, jak vás učím já (vyšlápnout přední nohou s předním úderem a pak se otočit do zadního) považoval za nepraktickou, jako základ brali rozběh, kdy přední ruka udírá po kroku zadní nohou (a tak se stává zadní rukou) po povolení přední nohy, kvůli přesunu těžiště – radši vám to ukážu, asi je to k nepochopení :o) Trénink s Martinem Zámečníkem byl jako vždy zajímavý, nejzajímavější bylo rozcvičkové matsogi 5 na jednoho (po jednom samozřejmě, ale velmi dlouhá kola) – ve skupině Kindl, Kuba, Kolář, Komrska, Regan bez chráničů to bylo velmi podnětné, KO údery jen asi 3.
Taky se potvrdilo Kolářovo „pravidlo druhého kempu“, takže i večery stály za to, ale i to je třeba, protože ty nejlepší kamarády v tkd mi vždy vytvořila kombinace společného tvrdého tréninku a společných uvolněných večerů, vážně i nevážně.


Takže na kempu nebylo papírově nic extra zajímavého, přesto se, ale možná i legendárním stal, aspoň pro některé. A možná i proto, že byl úplně jiný, než jsem čekal, tak se mi z něho nechtělo. Umět žasnout i z obyčejností je třeba ;o)
¨
Díky za něj, pár fotek přidávám, spíš z výletů a setkání, fotky v toboku najdete na svazovém webu.

Carpe diem.

Martin Svitek
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14