TAEKWON-DO
Home / 2019 / Sekce závodíme / Kickboxerské zkušenosti
24.12.2019 / Kick box Czech Open

Kickboxerské zkušenosti

V sobotu 5. října se již třetí sezónu po sobě naše škola Sonkal zúčastnila otevřených závodů Kickboxing Open. Hlavním důvodem naší účasti je především vyzkoušet si poněkud odlišný styl boje.
Všichni naši závodníci závodili v disciplínách Point Fighting (po každém bodu se zápas zastavuje) a Light Contact (ten je až na několik odlišností podobný našemu stylu Taekwon-Do ITF).

Členové našeho bojového týmu byli Ondra Faltin, Jirka Novák, Jana Kovářová, Honza Dvořáček a Stepan Knyshov. Registrace a vážení proběhly již v pátek večer. Všichni jsme se do svých váhových kategorií vešli, přestože někteří jen tak tak. Ovšem v kickboxu mají toleranci 1kg navíc. Tím by se mohli organizátoři našich soutěží inspirovat a neřešit, když má závodník přebytečných 100 gramů a tím pádem musí do vyšší váhovky.

Organizace soutěže byla slušná, osobně jsem nezaregistroval žádné prodlevy mezi zápasy. Přesto se původně stanovené časy v pozdějších odpoledních hodinách posunuly téměř o jednu hodinu. I tak jsme se všichni za naší školy dostali na řadu poměrně včas.

Ani jeden z našich závodníků nezahálel a všichni předvedli pěkné výkony. Až na Stepana, jemuž se podařilo zvítězit v disciplíně Light Contact, však nikdo z nás nevyhrál jediný zápas. V mnohých případech většinou proto, že rozhodčí často zvedali ruce ve prospěch kickboxerských závodníků. To nebyl můj případ. Podařilo se mi svého soupeře čtyřikrát kopnout pod pás, za což mne ve druhém kole zápasu diskvalifikovali, s čímž jsem naprosto souhlasil, jelikož něco takového by se dít nemělo. Příště se zkusím více protáhnout.

Své zápasy, až na několik prohřešků, jež jsem způsobil, jsem si zápasy v obou disciplínách užil. Velice mne také těší výkony ostatních Sonkaláků, ale myslím, že v několika případech měl výsledek dopadnout jinak, tedy ve prospěch našich závodníků. Způsob rozhodování na většině ringů a také přístup a způsob jednání s našimi členy týmu nás všechny spíše zklamal. Myslím, že na příští rok naši účast velmi důkladně zvážíme.

Honza
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14