TAEKWON-DO
Home / 2017 / Sekce informujeme / Jednička, dvojka, dvojka
27.6.2017 / Zkoušky na technické stupně DAN

Jednička, dvojka, dvojka

To nejsou známky na vysvědčení, byť by je spousta školáků brala všemi deseti :) Ale jsou to udělené technické stupně dan, chcete-li černé pásky. Na závěr mezinárodního semináře předstoupila sonkalácká trojice - Adam Pastorek, Lukáš Veverka a Tereza Štekerová před zkušební komisi Českého svazu Taekwon-Do ITF (Velmistr Hwang Ho-yong, Mistr Rostislav Kaňka, Mistr Martin Zámečník a sabom Milan Prokeš) doplněnou o Mistra Wayna Browna (Anglie) a Mistra Chrise Eickenhorsta (Holandsko).

Všichni

tři postupně předvedli jak kvalitně jsou ke zkoušce připraveni a po zásluze získali stupně o které se ucházeli. Tedy Adam I. dan, Lukáš a Tereza II. dan.

Proti předchozím zkouškám hodnotím kvalitu zkoušených o notný stupeň vyšší, byť v některých případech by výrazně kvalitnější či delší příprava nebyla rozhodně na škodu! Bohužel největším kamenem úrazu se ukázal nedostatečný počet desek na přerážení. Především kandidáti na II. dan a vyšší byli ochuzeni o standardní počet technik :-(

Již delší dobu jsem přesvědčen, že současný systém zkoušek by si zasloužil solidní revizi, tak aby zkouška byla opravdovým testem se vším všudy. Přeci jen zkoušky o 10-15 lidech před 15-20 lety jsou minulostí. Rovněž proti minulým letům je zkoušeno velmi výrazně více taekwondistů a taekwondistek na vyšší technické stupně.

Fotografie kompletní!



Pravidelné tréninky, kde vyučujeme sportovní Taekwon-do i sebeobranu probíhají v našich pobočkách na Černém Mostě, Petřinách a Horních Počernicích- Informace k náboru zde . Proč ještě necvičíš?
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14