TAEKWON-DO
Home / 2014 / Sekce informujeme / Jak jsem vyměňoval foťák
31.12.2014 / Technický seminář s Jerzy Jedutem (VII. dan)

Jak jsem vyměňoval foťák

Prosincový program byl pro mne velmi náročný - závody, regionální seminář, republikový seminář, zkoušky, vánoční exhibice, další oddílový seminář.... Přes to všechno jsem ani chvíli neváhal, když mi v mailu přistála pozvánka od České národní unie na jejich seminář s mistrem Jerzy Jedutem. Před lety jsme absolvovali dvoudenní seminář s mistrem Jedutem a Jaroslawem Suskou ve Znojmě a bylo to velmi inspirující.
Přestože program sestával pouze ze dvou tréninkových jednotek a jejich program byl zaměřen na základní techniky a sestavy do Ge-Baek, tak jsem se těšil jak malej kluk. Tréninky s mistrem Jedutem jsou vždy velmi zpestřeny velkým množstvím různých her a cvičení, které rozvíjejí fyzickou zdatnost a pohybové dovednosti. Nejinak tomu bylo i při semináři ve Stránčicích. Protože tréninkové jednotky byly cca 2 hodiiny dlouhé, tak se pan Jedut snažil do nich vměstnat maximum i za cenu malého počtu opakování.Velice příjemná byla i diskuse o odlišnostech v provádění některých technik či částí sestav v rámci "našich" mezinárodních federací.

I když obsah tréninků směroval hlavně ke zkouškovému programu, tedy technikám sestav a krokového boje, tak byl prostor i pro různé formy základního steppingu a nacviků sportovního boje.

Na konec semináře zbylo ještě pořízení společných fotografií. Zde vznikl i důvod napdpisu tohoto článku. Stala se totiž nevídaná věc - mistr Jedut má zcela stejný foťak a na něm i stejný objektiv. A tak se v rámci pokládání foťáků na přilehlý stolek stalo, že jsem čapnul fotoaparát mistra Jeduta. A jako zákon schválnosti jsem na to přišel až doma a to ještě díky iniciativě, že stáhnu fotografie do počítače. Nejprve mi bylo divné proč je uvnitř aparátu pouze jedna paměťová karta, když mají být dvě. Pak jsem si říkal "sakra proč tam je jen 7 fotek ze společného focení???" A jak se říká Cééé je správně - proč je menu v polštině. Pak mi to docvaklo a následovalo žhavení telefonu na Viktora Steina a velké oddechnutí, že mistr zůstává v ČR do dalšího dne. Dal jsem si večer ještě jeden výlet do Stránčic, resp. nedalekého zámku Berchtold, kde byl ubytován. Mistr foťák ještě nekontroloval, tak byl udiven. Naše "Marky 3" jsme si vyměnili a zjistili, že jsou si hodně podobné včetně menšího nakřápnutí displejů :-D Jako omluvu jsem předal malý dárek a na oplátku jsem obdržel pamětní knihu připomínající 30 let oddílu mistra Jeduta v Lubartowě.

Členy Unie ještě po semináři čekaly zkoušky na černé pásky. Čerstvým držitelům vyšších stupňů touto cestou gratulujeme.

Děkuji za vynikající seminář s mnoha zajímavými myšlenkami a nápady, které mne inspirovaly do dalšího tréninku a těším se na další shledání, doufám, že výrazně dříve než uplynulo od Znojma.
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14