TAEKWON-DO
Home / 2012 / Sekce informujeme / Jak jsem se popral v Třebíči a potkal pár kamarádů
20.9.2012 / 3. kolo Moravské ligy týmů2 komentáře

Jak jsem se popral v Třebíči a potkal pár kamarádů

Měl jsem tu čest být pozván na 3. kolo Moravské ligy Taekwon-do ITF, kde krom týmových bojů mezi Brnem, Třebíčí, Karvinou a Opavou probíhá taky osmičková pyramida
bez rozdílu vah. Vždy ti, co postoupí aspoň jedno kolo jsou pozvání i na další pyramidu a ti co vypadnou jsou nahrazeni čerstvým masem. Já jsem byl čerstvé maso…nebo spíš „čerstvé“. Kamil Šamal, hlavní organizátor, mi nejdřív slíbil jako supeře Vojtu Fialu (hurá, na toho si vezmu baseballku) nebo Honzu Vrchoveckého (hurá, bandae už jsem dlouho nedostal), ale nakonec na mě připadl Martin Kosík (hurá vítěz první pyramidy). No, ale přes občasné návaly stresu "co když a co by kdyby.." mi došlo, že buď se poperu s někým velmi kvalitním, jehož styl mám aspoň nakoukaný nebo s někým velmi kvalitním, koho neznám.
No a jak se mi akce líbila? Přes pár organizačních drobností, s kterými jsem pomáhal a na poslední chvíli řešenou dopravu, kdy někteří Frýdečáci věděli, že jsou snad v Praze, ale vůbec nevěděli kde (myslel jsem, že to se stává jenom mě) to byla akce vyvedená, až bych si dovolil říct, že byla super. Dobře jsem se popral a mám další zkušenosti, motivaci a pocit, že ještě nejsem staroch, ikdyž v tréninku něco musím upravit, nejde cvičit všechno, být všude a být ve všech rolích v tkd najednou. Diváci povzbuzovali a myslím, že je to dost bavilo. Se mnou přijel jako kauč brácha, takže po mém zápase jsme seděli, povídali a po očku všechno sledovali. Ze zápasníků mě nejvíc překvapil mladý 17ti letý rus, kterému jen o vlásek uniklo vítězství v celé pyramidě, jestli vydrží zdravotně a motivací v tréninku, který zřejmě dostává (je to žák Alexe, který s námi byl na letním kempu s mistrem a o kterém, už jsem psal). No a pak tu byl Honza Vrchovecký, který už už v semifinále i finále prohrát, ale pak vždy v posledních vteřinách střelil nějakou filmovou techniku, že by i top kaskadéři museli dlouho secvičovat a bylo to jeho. To bandae má fakt super!!! Kamil Šamal jakožto organizátor se ještě v průběhu ptal, máme-li nějaké připomínky a ještě další den volal, jak jsme dojeli a jestli se nám tam líbilo. Podle toho, co jsem slyšel o předchozích kolech Ligy se organizace zase o něco zlepšila a jestli to takhle půjde dál, tak myslím, že to bude časem nevídaný podnik. Takže moravákům držím palce, ať si udrží elán a postupné zlepšování, bylo mi ctí zabojovat si mezi tolika výbornými bojovníky, navíc na večeru komentovaném jednou z ikon moravského taekwonda, Mirkem Sýkorou. Rád je podpořím někdy v budoucnu zase, jelikož jsem jako čerstvé maso vypadl, tak třeba jako rozhodčí.

PS: Jo a jak dopadl ten zápas? Prohrál jsem, ale jsem spokojený. Plán do dalšího tréninku – přestat bejt lenoch a víc vás na tréninku mlátit :o)

Fotky i videa najdete na svazovém webu nebo facebooku, popřípadě na http://liga.taekwondo.cz
Tagy:

Komentáře (2)


Martin Svitek

vloženo 23.9.2012 v 6:53
Díky za slova respektu. Třeba tam ještě někdy časem pojedu, však ono se to maso časem vypotřebuje a pak musíš vzít nějaký sušený, abys neumřel hlady. Není tak dobrý, jako čerstvý, ale je to jistota ;o) Každopádně buhví, co bude v budoucnu, rozhodně, ale v tréninku musím něco upravit, aby to bylo příště podobnější tomu, jak se peru na tréninku. Brzo na tréninku ahoj, kluci.

alan

vloženo 21.9.2012 v 5:04
S Alešem jsem video viděli a tedy klobouk dolů. Přiznám se, že kolikrát bychom potřebovali zpomalené záběry, abychom vůbec postřehli za co byly body přiděleny. Jen mi přijde škoda, že tam nepojedeš znovu. Jako třeba trochu otlučené čerstvé maso. Pochopili by zač je toho loket. Myslím, že se všichni těší na další "mláticí" tréninky. Ostatně budeme se zkoušet bránit.

TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14