TAEKWON-DO
Home / 2010 / Sekce informujeme / Fotoseriál
6.12.2010 / Seminář pro vyšší stupně - boj na zemi

Fotoseriál



Ve vymrzlou sobotu 4.12. jsme se sešli v tělocvičně na Černém Mostě, kde Svíťa uspořádal trénink zaměřený na řeckořímský zápasnický styl.
Cílem bylo seznámit zájemce se způsobem boje na blízko a na zemi, tedy odlišnými situacemi od Taekwonda.

Úvodní zahřátí a rozhýbání jsme si obohatili o kotouly, parakotouly, stojky a různé jejich kombinace. Touto rozcvičkou jsm

e tělo připravili na zábavu na žíněnkách s veselou myslí. První nácviky byly směřovány ke sražení, znehybnění protivníka na zem a obranu proti tomu. Podle intenzity srážení od Martina Procházky a Tomáše Vodičky jsem došel k závěru, že mě po dlouhé době rádi vidí. Boj se sraženým protivníkem nebo Gekonem na zemi pokračoval jeho znehybněním. Následovaly tedy série nácviků pák, úchopů a vyproštění z nich, na které se všichni tak těšili. Na žíněnkách jsme si postupně ve dvojicích procvičili obě role útočníka i obránce nebo „četníka a lupiče“. Závěr tréninku patřil prostřídání partnerů a exhibici v ringu, ve které se všichni snažili zúročit, co se stačili během odpoledne naučit a využít jakoukoliv chybu v neprospěch protivníka. Velmi mě potěšilo nasazení, dobrá nálada a přemýšlivost všech, ať už při provádění technik nebo při naslouchání Svíťovi. Jemu bych chtěl poděkovat za možnost zúčastnit se tohoto tréninku, za jeho promyšlené vedení a za názorný a otevřený přístup. Zbývá dodat, že ani pravé zimní počasí nedokázalo přebít dobrý pocit skvěle prožitého sobotního odpoledne, jak si se vší skromností troufnu tvrdit za všechny zúčastněné.



Sepsal Egon Zelinka (zvaný Gekon, Svíťův letitý souputník nejen v tréninku).

Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14