TAEKWON-DO
Home / 2005 / Sekce informujeme / Fotografie
5.8.2005 / III. Letní camp Taekwon-do ITF s Mistrem Hwangem

Fotografie



Letos se konal třetí ročník ze série letních kempů, tentokrát v Praze v základní škole Campanus - Chodov. Trénovalo se celé tři dny. Byl to pro nás velmi pěkný čas. Celý kemp vedl mezinárodní instruktor pro Českou republiku mistr Hwang Ho Yong (VIII. dan).

V prvním tréninkovém dni se ráno procvičovaly sestavy od Toi-Ge Tul do Juche Tul. Týž den od

poledne přišel na řadu boj (matsogi). Bylo moc pěkné počasí a tak se mistr rozhodl, že si zacvičíme pod širým nebem. Snad všechny typy sparingu byly procvičeny a každý z nás byl pěkně vyčerpán. Trénink skončil a mnozí z nás šli ven za zábavou. Letní kemp je jedna z mála akcí, kde potkáte své známé z celé ČR a tak si bylo o čem povídat.



Následující den byl prostě „boží“. Ráno jsme procvičovali model sparing, sebeobranu a sebeobranu proti noži. Po obědě následovala další super lekce. Trénovali jsme speciální přerážecí techniky ve výskoku a silové přerážení. A večer byla připravena „žranice“ v podobě čínského jídla, kterou zabezpečil Martin Zámečník a kolektiv. Jedli jsme, povídali a koukali na filmy zejména o Taekwon-do a nejen to. Po skvělé večeři jsme se rozhodli, že navštívíme staré město (Hradčany, Staroměstské náměstí a Václavské náměstí). Vedoucím naší nejrychlejší prohlídky jakou jsem kdy zažil se stal mistr Hwang Ho Yong. Hehe.



Poslední den byl velmi originální. Ráno jsme v týmech měli vytvořit program malé exhibiční ukázky. Po obědě jsme v závěrečné části campu závodili v těchto ukázkách. Musím však zmínit to, že mistr Hwang Ho Yong byl opravdu potěšen, že jsme se všichni zhostili úkolu a snažili se předvést v tom nejlepším světle. Všechny týmy byly nejlepší, protože na přípravu nebylo moc času jak tomu je obvykle. Ale i přesto každý tým předvedl mnoho originálních myšlenek a byla to skutečně pěkná show.



Skutečně se těším na další ročník Letního kempu TKD ITF stejně jako mojí oddíloví kolegové Pavel Bareš, Martin Svitek a Ondřej Vrábel.



Svůj pohled na 3. letní camp vám popsal Vladimír Švanda.



Ve videogalerii je ke stažení 5 videí z campu.

Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14