TAEKWON-DO
Home / 2013 / Sekce informujeme / Druhé dva dny podzimního soustředění
3.11.2013 / Podzimní soustředění (informace)

Druhé dva dny podzimního soustředění

V pondělní sváteční den jsme se probudili do sychravého počasí. Pár odvážlivců vyrazilo na ranní běh. Ostatní vstávali později a šli na snídani. Poté se někteří vydali pokračovat ve spánku a ti, co byli méně unaveni, šli hrát společenské hry. Když nastal čas dopoledního tréninku, odebrali se všichni do tělocvičny.
Trénink byl zaměřen na nácvik kopů a ůderů a poté nácvik týmových sestav. Na konec nás čekala náročná posilovačka. Po těchto dvou hodinách jsme všichni odešli hladoví na oběd. O volnu, které jsme měli před druhým tréninkem, se šlo do města. Navštívili jsme zdejší zámek, kde byla k vidění krásná zámecká zahrada a v příkopě zámku se schovával velice nespolečenský medvěd. Už se blížila hodina tréninku, což nás donutilo k návratu na ubytovnu.

V odpoledním bloku nás čekal trénink na pohyb do matsogi a lapování, který vedl Svíťa. Když tyto dvě velice náročné hodiny skončily, odebrali jsme se do sprch a následně na večeři. Z důvodů pracovní a školní vytíženosti odjelo po večeři pár našich členů domů. Mezi nimi byl již zmiňovaný trenér Svíťa. V pauze mezi večeří a večerním tréninkem se mnozí opět věnovali odpočinku nebo společenským hrám.

Poslední trénink dne se nesl v duchu procvičování sestav a zdokonalování technik. Po skončení se někteří hladovci přesunuli do jídelny, aby uspokojili kručení v bříškách. Jak je již zvykem, večerka o desáté nás neminula.


Úterní chladnější ráno neodradilo několik účastníků od běhu v přírodě tak jako v předchozích dnech. Následovala dobrá snídaně, kde jsme měli široký výběr z rozmanitých chutí.
Z důvodu únavy a rozlámání všech účastníků byl dopolední trenink zahájen příjemnou vláčkovou masáží. Pokračovalo se pohybovou hrou na lišku, u které jsme se pobavili a rozehřáli. Následujících 45 minut se rozběhlo individuálním cvičením vlastních sestav a ostatní se zaměřili na přípravu týmů na blížící se Mistrovství ČR v Taekwon-du. Konec tréninku byl zakončen náročnou posilovačkou. Po výborném obědě, který ještě přispěl k tréninkové únavě, jsme se odebrali na pokoje k odpočinku.
Když nastal čas odpoledního tréninku, přesunuli jsme se do telocvičny. Byl zaměřen na matsogi, jak už je to zvykem u odpoledních tréninků. Tentokrát se šli tzv. „čtveřičky“, kde se vždy po 20 sekundách střídali čtyři soupeři mezi sebou. Trenink byl zakončen známou posilovačkou na nohy ve stylu Jaroslava Susky. Unavení a zmožení jsme se odebrali do svých pokojů a posléze do sprch.
Večerní trénink se nesl v uvolněném duchu. Z důvodu turnaje ve stolním tenise, byl omezený prostor na cvičení, ale i tak jsme si bez problému dokázali zacvičit. Po treninku následovalo setkání v jídelně na lehkou večerní svačinu. S blížící se večerkou se většina z nás začala rozcházet na své pokoje, s vidinou nutného odpočinku na poslední den našeho soustředení.

Míša Hálová a Terka Štekerová
Tagy:

Komentáře (0)



TAEKWONDO
Kontakt: Ondřej Vrábel, tel.: 777-011-692, sonkal@taekwondo.cz
Adresa pro korespondenci: Sonkal z.s., Jiránkova 1137/1, 163 00 Praha 6,
Za finanční podpory
Hlavního města Prahy
Za finanční podpory
Národní sportovní
agentury
Za finanční podpory
Městské části Praha 14